© Dark1elf | Dreamstime.com

Научете норвежки безплатно

Научете норвежки бързо и лесно с нашия езиков курс „Норвежки за начинаещи“.

bg български   »   no.png norsk

Научете норвежки - Първи думи
Здравей! / Здравейте! Hei!
Добър ден! God dag!
Как си? Hvordan går det?
Довиждане! På gjensyn!
До скоро! Ha det så lenge!

Какво е особеното на норвежкия език?

Норвежкият език е официалният език на Норвегия, който говорят около 5 милиона души. Той е част от германската езикова група и е близък до датския и шведския. Особеност на норвежкия език са двата му писмени стандарта - Бокмол и Нюнорск. Това са два различни варианта на езика, които имат различен правопис и граматика. Норвежки за начинаещи е един от над 50 безплатни езикови пакета, които можете да получите от нас. „50LANGUAGES“ е ефективният начин да научите норвежки онлайн и безплатно. Нашите учебни материали за курса по норвежки са достъпни както онлайн, така и като приложения за iPhone и Android.

Бокмол, което означава “книжен език“, се използва предимно и се базира на датския език с някои норвежки модификации. Той е най-широко използваният от двата стандарта. От друга страна, Нюнорск, или “нов норвежки“, е създаден през 19-ти век и се базира на норвежките диалекти. Нюнорск е по-малко използван, но все още е важен аспект от норвежката култура. С този курс можете да научите норвежки самостоятелно - без учител и без езикова школа! Уроците са ясно структурирани и ще ви помогнат да постигнете целите си.

Освен това норвежките диалекти са много разнообразни. Въпреки че всички норвежци говорят и разбират стандартен норвежки, диалектите се използват широко в ежедневната реч. Норвежкият език има богата литературна традиция. Включва произведения на известни автори като Хенрик Ибсен, който е писал на Бокмол, и Тарьей Весас, който пише на Нюнорск. Научете норвежки бързо със 100 урока по норвежки език, организирани по теми. MP3 аудио файловете за уроците бяха изговорени от носители на норвежки език. Те ви помагат да подобрите произношението си.

В образованието в Норвегия, студентите изучават и двата езикови стандарта. Това подчертава значението на многообразието и културната богатство на норвежкия език. Съкратено, норвежкият език е уникален със своята двойна писмена система, разнообразни диалекти, богата литературна традиция и значимост в образованието. Той е животен и актуален език, отразяващ културното богатство на Норвегия.

Дори норвежки начинаещи могат да научат норвежки език ефективно с „50LANGUAGES“ чрез практичните изречения. Първо ще се запознаете с основните структури на езика. Примерните диалози ви помагат да се изразявате на чуждия език. Предварителни познания не са необходими.

Дори напредналите могат да повторят и затвърдят наученото. Научавате правилни и често изговаряни изречения и можете да ги използвате веднага. Ще можете да общувате в ежедневни ситуации. Използвайте обедната си почивка или времето в трафика, за да научите няколко минути норвежки. Учите както в движение, така и у дома.