© Artfotoss | Dreamstime.com

Научете украински безплатно

Научете украински бързо и лесно с нашия езиков курс „Украински за начинаещи“.

bg български   »   uk.png українська

Научете украински - Първи думи
Здравей! / Здравейте! Привіт! Pryvit!
Добър ден! Доброго дня! Dobroho dnya!
Как си? Як справи? Yak spravy?
Довиждане! До побачення! Do pobachennya!
До скоро! До зустрічі! Do zustrichi!

Какво е особеното на украинския език?

Украинският език е част от славянската езикова група и е официален език на Украйна. Той е близък до руския и беларуския, но има свои уникални характеристики. Едно от особеностите на украинския език е употребата на вокалив. Украинският има широк набор от звуци, включително сем вокали, които не са типични за много други славянски езици. Украински за начинаещи е един от над 50 безплатни езикови пакета, които можете да получите от нас. „50LANGUAGES“ е ефективният начин да научите украински онлайн и безплатно. Нашите учебни материали за курса по украински са достъпни както онлайн, така и като приложения за iPhone и Android.

Граматиката на украинския език е сложна и детайлна. Тя включва съгласуване по род, число и падеж, както и сложна система от времена и настроения. В украинския има и богатство от диалекти. Тези диалекти могат да бъдат доста различни, като всяка регионална форма се отличава по звучене, граматика и лексика. С този курс можете да научите украински самостоятелно - без учител и без езикова школа! Уроците са ясно структурирани и ще ви помогнат да постигнете целите си.

Украинският език е известен и с богатата си литература. От средновековните хроники до съвременните поети и писатели, украинската литература е важна част от културното наследство на страната. Украинският език съдържа и множество присловии и изрази, които отразяват националния характер и възгледи към живота. Тези изрази са ключови за разбирането на украинската култура и мислене. Научете украински бързо със 100 урока по украински език, организирани по теми. MP3 аудио файловете за уроците бяха изговорени от носители на украински език. Те ви помагат да подобрите произношението си.

Украинският език също така отразява богатата история на Украйна. Той е изпълнен с исторически и културни референции, които дават ценен въглед към украинското общество и неговата история. Украинският език е в сърцето на украинската идентичност. Чрез него украинците изразяват своите ценности, традиции и национална гордост. Това го прави не просто средство за комуникация, но и ключов символ на украинската нация.

Дори начинаещите украинци могат да научат ефективно украински с „50LANGUAGES“ чрез практичните изречения. Първо ще се запознаете с основните структури на езика. Примерните диалози ви помагат да се изразявате на чуждия език. Предварителни познания не са необходими.

Дори напредналите могат да повторят и затвърдят наученото. Научавате правилни и често изговаряни изречения и можете да ги използвате веднага. Ще можете да общувате в ежедневни ситуации. Използвайте обедната си почивка или времето в трафика, за да научите няколко минути украински. Учите както в движение, така и у дома.