© Xy52nemo | Dreamstime.com

Научете јапонски бесплатно

Научете јапонски брзо и лесно со нашиот јазичен курс „Јапонски за почетници“.

mk македонски   »   ja.png 日本語

Научете јапонски - Првите зборови
Здраво! こんにちは ! kon'nichiwa!
Добар ден! こんにちは ! kon'nichiwa!
Како си? お元気 です か ? ogenkidesuka?
Довидување! さようなら ! sayōnara!
До наскоро! またね ! mata ne!

Кој е најдобриот начин да го научите јапонскиот јазик?

Учењето на јапонски може да биде предизвик, но со правилен пристап и одлучност, може да биде доста успешно. Една од најдобрите техники е да започнете со основни курсеви во јапонски јазик. Интернет-ресурсите се неоценливи во процесот на учење. Многу веб-страници и апликации нудат интерактивни вежби и лекции кои ги поддржуваат вашиот напредок во граматика, слушање и зборување. Јапонскиот за почетници е еден од преку 50 бесплатни јазични пакети што можете да ги добиете од нас. „50LANGUAGES“ е ефективен начин за учење јапонски онлајн и бесплатно. Нашите наставни материјали за јапонскиот курс се достапни и онлајн и како апликации за iPhone и Android.

Запишувањето на јапонските зборови и фрази може да биде корисно. Ова ви овозможува да ги визуализирате информациите и да подобрите вашето пишување и читање во јапонски. Слушање на јапонска музика и гледање на јапонски филмови и серии може да помогне да се воведе во јазикот и културата. Ова едноставно, но ефективно средство, може да ви помогне да разберете како се користат зборовите во контекст. Со овој курс можете самостојно да научите јапонски - без учител и без јазично училиште! Лекциите се јасно структурирани и ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели.

Редовно вежбање е клучно за усвојувањето на јапонскиот јазик. Постојаноста и праксата се крајно важни, независно дали станува збор за вежбање на граматика или зборување на јазикот. Учењето на хирагана и катакана, две од јапонските сценарии, е битно во почетниот стадиум. Потоа, постепено може да влезете во учењето на кањи, кои се многу повеќе и се користат за конкретни зборови. Научете јапонски брзо со 100 часови по јапонски јазик организирани по тема. Аудио-датотеките MP3 за часовите ги зборуваа мајчин јапонски јазик. Тие ви помагаат да го подобрите изговорот.

Студирањето во Јапонија или интеракцијата со носители на јапонски јазик може значително да ви помогне. Ова може да ви даде можност да го вежбате јазикот во автентична ситуација и да се запознаете со културата. Од долгогодишно искуство, мотивацијата е еден од најважните фактори. Љубовта кон јапонската култура и јазикот, и волјата да се учи и да се напредува секојдневно, ќе ви помогнат да станете течни на јапонски.

Дури и јапонските почетници можат ефикасно да учат јапонски со „50 ЈАЗИЦИ“ преку практичните реченици. Прво ќе ги запознаете основните структури на јазикот. Примерочните дијалози ви помагаат да се изразите на странски јазик. Не е потребно претходно знаење.

Дури и напредните ученици можат да го повторат и консолидираат она што го научиле. Учите правилни и често изговорени реченици и можете веднаш да ги употребите. Ќе можете да комуницирате во секојдневните ситуации. Искористете ја паузата за ручек или времето во сообраќајот за да научите неколку минути јапонски. Учите и во движење, како и дома.