© Gagarych | Dreamstime.com
© Gagarych | Dreamstime.com

Научите курдски Курманџи бесплатно

Научите курдски брзо и лако уз наш курс језика „Курдски за почетнике“.

sr српски   »   ku.png Kurdî (Kurmancî)

Научите курдски - прве речи
Здраво! Merheba!
Добар дан! Rojbaş!
Како сте? / Како си? Çawa yî?
Довиђења! Bi hêviya hev dîtinê!
До ускоро! Bi hêviya demeke nêzde hevdîtinê!

Зашто бисте учили курдски (Курмањи)?

Учење курдског језика, специфично Курмандџи, представља диван изазов. Овај језик, са својим богатим лексиконом и уникалним граматичким структурама, нуди нову перспективу на свет. Разумевање курдског језика може вам помоћи да стекнете дубљи увид у курдску културу. Курди, један од најстаријих народа на Блиском Истоку, имају богату историју и традицију.

Такође, Курмандџи је најшире коришћена курдска дијалектна група. Процењује се да га говори око 15 милиона људи, што значи да ће вам учење овог језика отворити врата за комуникацију са значајним делом светске популације. Са друштвеног аспекта, учење Курмандџи може вам помоћи да стекнете пријатеље и изградите везе. Курди су познати по својој гостолјубивости и поштовању према онима који уче њихов језик.

Са професионалне стране, знање курдског језика може вам отворити нове могућности. Било да радите у непрофитном сектору, дипломатији, новинарству или образовању, курдски је језик који се све више цени. У добу глобализације, важно је бити вишејезичан. Знање Курмандџи не само да ће вам помоћи да стекнете глобалну перспективу, већ ће вам такође помоћи да стекнете уважавање и поштовање других култура.

Овај језик такође нуди практичну корист. Курмандџи је један од службених језика у Ираку, а такође се широко користи у Турској, Сирији и Ирану. Све у свему, учење Курмандџи је инвестиција која се исплати. Ово је језик који вам може донети богатство знања, нове пријатеље и професионалне прилике.

Чак и почетници курдски (Курмањи) могу ефикасно научити курдски (Курмањи) са „50ЛАНГУАГЕС“ кроз практичне реченице. Прво ћете упознати основне структуре језика. Примери дијалога вам помажу да се изразите на страном језику. Предзнање није потребно.

Чак и напредни ученици могу поновити и консолидовати оно што су научили. Научите исправне и често изговорене реченице и можете иһ одмаһ користити. Моћи ћете да комуницирате у свакодневним ситуацијама. Искористите паузу за ручак или време у саобраћају да научите неколико минута курдског (Курманџи). Учите како у покрету тако и код куће.