© Gbruev | Dreamstime.com

Научете белоруски бесплатно

Научете белоруски брзо и лесно со нашиот јазичен курс „Белоруски за почетници“.

mk македонски   »   be.png Беларуская

Научете белоруски - Првите зборови
Здраво! Прывітанне! Pryvіtanne!
Добар ден! Добры дзень! Dobry dzen’!
Како си? Як справы? Yak spravy?
Довидување! Да пабачэння! Da pabachennya!
До наскоро! Да сустрэчы! Da sustrechy!

Кој е најдобриот начин да го научите белорускиот јазик?

Учењето на белоруски може да биде вистинско искуство. Започнете со слушање на белоруски преку различни извори како музика, филмови или аудио книги за да се навикнете на новиот звук. Ефикасни дигитални ресурси за учење на белоруски се широко достапни онлајн. Апликации како Duolingo, Rosetta Stone и други нудат интерактивни вежби кои ви помагаат да го научите јазикот. Белорускиот за почетници е еден од преку 50 бесплатни јазични пакети што можете да ги добиете од нас. „50LANGUAGES“ е ефективен начин за учење белоруски онлајн и бесплатно. Нашите наставни материјали за белорускиот курс се достапни и онлајн и како апликации за iPhone и Android.

Учењето во живо со професионален наставник на белоруски може да биде многу корисно. Овој пристап ви овозможува да добиете директна повратна информација и да ги примените вашите нови вештини. Граматиката и вокабуларот се основни елементи на белорускиот јазик. Постепено изградете вашиот вокабулар и научете ги основните граматички правила на белоруски. Со овој курс можете самостојно да научите белоруски - без учител и без јазично училиште! Лекциите се јасно структурирани и ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели.

Практикувајте пишување на белоруски. Пишувањето ви помага да ви зборувате течно и да ги запаметите новите зборови и фрази. Потражете изворни зборувачи на белоруски со кои ќе разговарате. Ова ви овозможува да се справите со акцентите, да вежбате слушање и да ги примените вашите вештини во реални ситуации. Научете брзо белоруски со 100 лекции по белоруски јазик организирани по тема. Аудиодатотеките MP3 за часовите ги зборуваа домородните белоруски говорници. Тие ви помагаат да го подобрите изговорот.

Редовното повторување на материјалите за учење е клучно за усвојување на белоруски. Прегледувајте ги вежбите и лекциите за да ги засилите вашите знаења и вештини. Вашиот напредок во учењето на белоруски зависи од вашата посветеност и стрпливост. Учењето на нов јазик бара време и труд, но со постојаност, успехот е гарантиран.

Дури и белоруските почетници можат ефикасно да учат белоруски со „50 ЈАЗИЦИ“ преку практичните реченици. Прво ќе ги запознаете основните структури на јазикот. Примерочните дијалози ви помагаат да се изразите на странски јазик. Не е потребно претходно знаење.

Дури и напредните ученици можат да го повторат и консолидираат она што го научиле. Учите правилни и често изговорени реченици и можете веднаш да ги употребите. Ќе можете да комуницирате во секојдневните ситуации. Искористете ја паузата за ручек или времето во сообраќајот за да научите неколку минути белоруски. Учите и во движење, како и дома.