© Rolf52 | Dreamstime.com

Научете шведски бесплатно

Научете шведски брзо и лесно со нашиот јазичен курс „Шведски за почетници“.

mk македонски   »   sv.png svenska

Научете шведски - Првите зборови
Здраво! Hej!
Добар ден! God dag!
Како си? Hur står det till?
Довидување! Adjö!
До наскоро! Vi ses snart!

Кој е најдобриот начин да го научите шведскиот јазик?

Шведскиот јазик е извонредно забавен и интересен за учење. Првично, посветете време на учење на основите на шведската граматика и алфабет. Користете апликации како Duolingo или Babbel за да вежбате нови зборови и фрази. Овие платформи ви овозможуваат да се учите во вашето сопствено темпо и да применувате она што сте го научиле. Шведскиот јазик за почетници е еден од преку 50 бесплатни јазични пакети што можете да ги добиете од нас. „50LANGUAGES“ е ефективен начин за учење шведски онлајн и бесплатно. Нашите наставни материјали за шведскиот курс се достапни и онлајн и како апликации за iPhone и Android.

Слушањето на музика и гледање на филмови на шведски може да ви помогне да ги подобрите вашите слушалки вештини. Ова исто така може да ви даде подобро разбирање за шведската култура. Зборувајте со шведски говорници колку што е можно повеќе. Вежбањето на јазикот во живо разговор е најдобриот начин да ги подобрите вештините за говорење. Со овој курс можете самостојно да научите шведски - без наставник и без јазично училиште! Лекциите се јасно структурирани и ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели.

Читањето на книги, весници и веб-страници на шведски може да ви помогне да се запознаете со сложените структури на реченици и да го подобрите вашиот речник. Пишувањето на шведски е исто така клучно. Вежбајте пишување писма, блог-постови или дневници на шведски за да ги подобрите вашиот правопис и граматика. Научете шведски брзо со 100 часови по шведски јазик организирани по тема. Аудио-датотеките MP3 за часовите ги зборуваа мајчин шведски говорници. Тие ви помагаат да го подобрите изговорот.

Патувањето до Шведска може да биде одлична прилика за учење на јазикот. Зборувањето со локалните жители ви дава практично искуство и потоплување во културата. Се согласуваме дека учењето на шведски може да биде предизвик, но со толкувното учење и практика, вие ќе напредувате. Секогаш бидете толкувни и имајте ги во предвид вашите цели.

Дури и шведските почетници можат ефикасно да учат шведски со „50 ЈАЗИЦИ“ преку практичните реченици. Прво ќе ги запознаете основните структури на јазикот. Примерочните дијалози ви помагаат да се изразите на странски јазик. Не е потребно претходно знаење.

Дури и напредните ученици можат да го повторат и консолидираат она што го научиле. Учите правилни и често изговорени реченици и можете веднаш да ги употребите. Ќе можете да комуницирате во секојдневните ситуации. Искористете ја паузата за ручек или времето во сообраќајот за да научите неколку минути шведски. Учите и во движење, како и дома.