کتاب لغت

fa ‫ساعات روز‬   »   ta நேரம்

‫8 [هشت]‬

‫ساعات روز‬

‫ساعات روز‬

8 [எட்டு]

8 [Eṭṭu]

நேரம்

[nēram]

فارسی تاميلی بازی بیشتر
‫معذرت می‌خواهم!‬ மன்னிக்கவும்! மன்னிக்கவும்! 1
m----------! ma---------! maṉṉikkavum! m-ṉ-i-k-v-m! -----------!
‫ساعت چند است؟‬ இப்பொழுது மணி என்ன ஆகிறது? இப்பொழுது மணி என்ன ஆகிறது? 1
I------- m--- e--- ā------? Ip------ m--- e--- ā------? Ippoḻutu maṇi eṉṉa ākiṟatu? I-p-ḻ-t- m-ṇ- e-ṉ- ā-i-a-u? --------------------------?
‫بسیار سپاسگزارم / خیلی ممنون.‬ மிகவும் நன்றி. மிகவும் நன்றி. 1
M------ n----. Mi----- n----. Mikavum naṉṟi. M-k-v-m n-ṉ-i. -------------.
‫ساعت یک است.‬ இப்பொழுது மணி ஒன்று. இப்பொழுது மணி ஒன்று. 1
I------- m--- o---. Ip------ m--- o---. Ippoḻutu maṇi oṉṟu. I-p-ḻ-t- m-ṇ- o-ṟ-. ------------------.
‫ساعت دو است.‬ இப்பொழுது மணி இரண்டு. இப்பொழுது மணி இரண்டு. 1
I------- m--- i-----. Ip------ m--- i-----. Ippoḻutu maṇi iraṇṭu. I-p-ḻ-t- m-ṇ- i-a-ṭ-. --------------------.
‫ساعت سه است.‬ இப்பொழுது மணி மூன்று. இப்பொழுது மணி மூன்று. 1
I------- m--- m----. Ip------ m--- m----. Ippoḻutu maṇi mūṉṟu. I-p-ḻ-t- m-ṇ- m-ṉ-u. -------------------.
‫ساعت چهار است.‬ இப்பொழுது மணி நான்கு. இப்பொழுது மணி நான்கு. 1
I------- m--- n----. Ip------ m--- n----. Ippoḻutu maṇi nāṉku. I-p-ḻ-t- m-ṇ- n-ṉ-u. -------------------.
‫ساعت پنج است.‬ இப்பொழுது மணி ஐந்து. இப்பொழுது மணி ஐந்து. 1
I------- m--- a----. Ip------ m--- a----. Ippoḻutu maṇi aintu. I-p-ḻ-t- m-ṇ- a-n-u. -------------------.
‫ساعت شش است.‬ இப்பொழுது மணி ஆறு. இப்பொழுது மணி ஆறு. 1
I------- m--- ā--. Ip------ m--- ā--. Ippoḻutu maṇi āṟu. I-p-ḻ-t- m-ṇ- ā-u. -----------------.
‫ساعت هفت است.‬ இப்பொழுது மணி ஏழு. இப்பொழுது மணி ஏழு. 1
I------- m--- ē--. Ip------ m--- ē--. Ippoḻutu maṇi ēḻu. I-p-ḻ-t- m-ṇ- ē-u. -----------------.
‫ساعت هشت است.‬ இப்பொழுது மணி எட்டு. இப்பொழுது மணி எட்டு. 1
I------- m--- e---. Ip------ m--- e---. Ippoḻutu maṇi eṭṭu. I-p-ḻ-t- m-ṇ- e-ṭ-. ------------------.
‫ساعت نه است.‬ இப்பொழுது மணி ஒன்பது. இப்பொழுது மணி ஒன்பது. 1
I------- m--- o-----. Ip------ m--- o-----. Ippoḻutu maṇi oṉpatu. I-p-ḻ-t- m-ṇ- o-p-t-. --------------------.
‫ساعت ده است.‬ இப்பொழுது மணி பத்து. இப்பொழுது மணி பத்து. 1
I------- m--- p----. Ip------ m--- p----. Ippoḻutu maṇi pattu. I-p-ḻ-t- m-ṇ- p-t-u. -------------------.
‫ساعت یازده است.‬ இப்பொழுது மணி பதினொன்று. இப்பொழுது மணி பதினொன்று. 1
I------- m--- p--------. Ip------ m--- p--------. Ippoḻutu maṇi patiṉoṉṟu. I-p-ḻ-t- m-ṇ- p-t-ṉ-ṉ-u. -----------------------.
‫ساعت دوازده است.‬ இப்பொழுது மணி பன்னிரண்டு. இப்பொழுது மணி பன்னிரண்டு. 1
I------- m--- p---------. Ip------ m--- p---------. Ippoḻutu maṇi paṉṉiraṇṭu. I-p-ḻ-t- m-ṇ- p-ṉ-i-a-ṭ-. ------------------------.
‫یک دقیقه شصت ثانیه است.‬ ஒரு நிமிடத்தில் அறுபது விநாடிகள் உள்ளன. ஒரு நிமிடத்தில் அறுபது விநாடிகள் உள்ளன. 1
O-- n--------- a------ v-------- u-----. Or- n--------- a------ v-------- u-----. Oru nimiṭattil aṟupatu vināṭikaḷ uḷḷaṉa. O-u n-m-ṭ-t-i- a-u-a-u v-n-ṭ-k-ḷ u-ḷ-ṉ-. ---------------------------------------.
‫یک ساعت شصت دقیقه است.‬ ஒரு மணி நேரத்தில் அறுபது நிமிடங்கள் உள்ளன. ஒரு மணி நேரத்தில் அறுபது நிமிடங்கள் உள்ளன. 1
O-- m--- n------- a------ n--------- u-----. Or- m--- n------- a------ n--------- u-----. Oru maṇi nērattil aṟupatu nimiṭaṅkaḷ uḷḷaṉa. O-u m-ṇ- n-r-t-i- a-u-a-u n-m-ṭ-ṅ-a- u-ḷ-ṉ-. -------------------------------------------.
‫یک روز بیست و چهار ساعت است.‬ ஒரு தினத்தில் இருபத்து நான்கு மணி நேரம் உள்ளது. ஒரு தினத்தில் இருபத்து நான்கு மணி நேரம் உள்ளது. 1
O-- t------- i------- n---- m--- n---- u-----. Or- t------- i------- n---- m--- n---- u-----. Oru tiṉattil irupattu nāṉku maṇi nēram uḷḷatu. O-u t-ṉ-t-i- i-u-a-t- n-ṉ-u m-ṇ- n-r-m u-ḷ-t-. ---------------------------------------------.

‫خانواده های زبان‬

‫حدود 7 میلیارد نفر بر روی کره زمین زندگی می کنند.‬ ‫و آنها به حدود 7،000 زبان مختلف صحبت می کنند!‬ ‫زبان ها هم می توانند مانند افراد به هم مربوط باشند.‬ ‫بدین معنی که، آنها از یک ریشه مشترک سرچشمه گرفته اند.‬ ‫زبان هائی هم وجود دارند که کاملا منزوی شده اند.‬ ‫آنها از نظر پیدایش به هیچ زبان دیگری مربوط نیستند.‬ ‫برای مثال در اروپا، باسک یک زبان منزوی تلقّی می شود.‬ ‫اما بسیاری از زبان ها "پدر و مادر"، " فرزند " یا " خواهر و برادر" دارند.‬ ‫آنها به یک خانواده زبانی خاص تعلق دارند.‬ ‫شما می توانید تشابه آنها را با مقایسه تشخیص دهید.‬ ‫زبان شناسان امروز حدود 300 زبان اصلی را شناسائی کرده اند.‬ ‫در بین این زبان ها، 180 خانواده شامل بیش از یک زبان هستند.‬ ‫بقیّه 120 خانواده زبان های منزوی را تشکیل می دهند.‬ ‫بزرگترین خانواده زبان ها زبان های هند و اروپایی است.‬ ‫این خانواده از حدود 280 زبان تشکیل شده است.‬ ‫این زبان ها شامل، لاتین، آلمانی و اسلاو هستند.‬ ‫بیش از 3 میلیارد نفر در سرتاسر جهان به این زبان ها سخن می گویند. ‬ ‫بیشتر افراد در آسیا به زبان های خانواده چینی- تبتی صحبت می کنند.‬ ‫بیش از 1.3 میلیارد نفر به این زبان های صحبت می کنند.‬ ‫زبان اصلی چینی-تبتی زبان چینی است.‬ ‫سومین خانواده بزرگ زبان در آفریقا است.‬ ‫این خانواده به نام منطقه ای که اهل این زبان ها در آن سکونت دارند نیجر- کنگو: نامیده شده است.‬ ‫فقط 350 میلیون نفر به این زبان های سخن می گویند.‬ ‫سواحیلی زبان اصلی این خانواده است.‬ ‫در اغلب موارد: هرچه روابط این زبان ها به هم نزدیک تر باشد، درک آنها از همدیگر بهتر است.‬ ‫افرادی که به زبان های خویشاوند صحبت می کنند یکدیگر را بهتر درک می کنند.‬ ‫آنها می توانند زبان های دیگر را نسبتا سریع یاد بگیرند.‬ ‫بنابراین، یادگیری زبانها -به هم پیوستن مجدد خانواده زبان ها همیشه دلپذیر است!‬