‫שיחון‬

he ‫יחסת הקניין‬   »   ta ஆறாம் வேற்றுமை

‫99 [תשעים ותשע]‬

‫יחסת הקניין‬

‫יחסת הקניין‬

99 [தொண்ணூற்று ஒன்பது]

99 [Toṇṇūṟṟu oṉpatu]

ஆறாம் வேற்றுமை

[āṟām vēṟṟumai]

בחר כיצד תרצה לראות את התרגום:   
עברית טמילית נגן יותר
‫החתולה של החברה שלי.‬ என் தோழியின் பூனை என் தோழியின் பூனை 1
eṉ--ōḻi-iṉ-pūṉai eṉ tōḻiyiṉ pūṉai
‫הכלב של החבר שלי.‬ என் தோழனின் நாய் என் தோழனின் நாய் 1
e---ōḻa--ṉ n-y eṉ tōḻaṉiṉ nāy
‫הצעצועים של הילדים שלי‬ என் குழந்தைகளின் பொம்மைகள் என் குழந்தைகளின் பொம்மைகள் 1
e- k---ntai----- pom'ma--aḷ eṉ kuḻantaikaḷiṉ pom'maikaḷ
‫זה המעיל של הקולגה שלי.‬ இது என்னுடன் பணிபுரிபவரின் மேலங்கி. இது என்னுடன் பணிபுரிபவரின் மேலங்கி. 1
i---e--u------ṇ-p-r-pav--i---ēl-ṅk-. itu eṉṉuṭaṉ paṇipuripavariṉ mēlaṅki.
‫זו המכונית של הקולגה שלי.‬ இது என்னுடன் பணிபுரிபவரின் மோட்டார் வண்டி. இது என்னுடன் பணிபுரிபவரின் மோட்டார் வண்டி. 1
I-u --ṉu--ṉ--a-ip-rip--a----m-ṭṭ-- --ṇ-i. Itu eṉṉuṭaṉ paṇipuripavariṉ mōṭṭār vaṇṭi.
‫זו העבודה של הקולגות שלי.‬ இது என்னுடன் பணிபுரிபவரின் வேலை. இது என்னுடன் பணிபுரிபவரின் வேலை. 1
Itu -ṉ----- --ṇ-------vari- vēl--. Itu eṉṉuṭaṉ paṇipuripavariṉ vēlai.
‫הכפתור של החולצה נפל.‬ சட்டையின் பட்டன் போய்விட்டது. சட்டையின் பட்டன் போய்விட்டது. 1
Caṭ--iyiṉ p---aṉ -ōyviṭ----. Caṭṭaiyiṉ paṭṭaṉ pōyviṭṭatu.
‫המפתח של החנייה אבד.‬ வண்டி கராஜின் சாவியைக் காணவில்லை. வண்டி கராஜின் சாவியைக் காணவில்லை. 1
V-ṇṭi--a-āj-ṉ --v-ya---kā-a--llai. Vaṇṭi karājiṉ cāviyaik kāṇavillai.
‫המחשב של המנהל התקלקל.‬ மேலாளரின் கணினி வேலை செய்யவில்லை. மேலாளரின் கணினி வேலை செய்யவில்லை. 1
Mē-----iṉ-kaṇi-i v--ai-c-yyav-ll-i. Mēlāḷariṉ kaṇiṉi vēlai ceyyavillai.
‫מי הוריה של הילדה?‬ பெண்ணின் பெற்றோர் யார்? பெண்ணின் பெற்றோர் யார்? 1
P-ṇṇiṉ--eṟ-ōr--ā-? Peṇṇiṉ peṟṟōr yār?
‫כיצד אוכל להגיע לביתם של הוריה?‬ நான் அவளது பெற்றோரின் வீட்டிற்கு எப்படிப் போவது? நான் அவளது பெற்றோரின் வீட்டிற்கு எப்படிப் போவது? 1
N-ṉ------tu -e-ṟ---ṉ -īṭṭ-ṟ----p--ṭip pō---u? Nāṉ avaḷatu peṟṟōriṉ vīṭṭiṟku eppaṭip pōvatu?
‫הבית נמצא בסוף הרחוב.‬ அந்த வீடு சாலையின் முடிவில் இருக்கிறது. அந்த வீடு சாலையின் முடிவில் இருக்கிறது. 1
A-t- -ī-u -āla--iṉ--u-ivi---ruk--ṟatu. Anta vīṭu cālaiyiṉ muṭivil irukkiṟatu.
‫מה שמה של בירת שווייץ?‬ ஸ்விட்ஜர்லாந்து நாட்டின் தலைநகரத்தின் பெயர் என்ன? ஸ்விட்ஜர்லாந்து நாட்டின் தலைநகரத்தின் பெயர் என்ன? 1
S--ṭj-rl-n-u-nāṭṭiṉ-ta----a----t-iṉ--eya- eṉṉ-? Sviṭjarlāntu nāṭṭiṉ talainakarattiṉ peyar eṉṉa?
‫מה שמו של הספר?‬ புத்தகத்தின் தலைப்பு என்ன? புத்தகத்தின் தலைப்பு என்ன? 1
P---akat--ṉ -a-a-p------a? Puttakattiṉ talaippu eṉṉa?
‫מה שמות ילדיהם של השכנים?‬ அண்டையில் இருப்பவரின் குழந்தைகளின் பெயர் என்ன? அண்டையில் இருப்பவரின் குழந்தைகளின் பெயர் என்ன? 1
Aṇṭai--- --uppava--- --ḻa-ta-k-ḷ-- -ey----ṉṉ-? Aṇṭaiyil iruppavariṉ kuḻantaikaḷiṉ peyar eṉṉa?
‫מתי תתחיל חופשתם של הילדים?‬ குழந்தைகளின் விடுமுறை எப்பொழுது? குழந்தைகளின் விடுமுறை எப்பொழுது? 1
Kuḻa---ik-ḷ-ṉ v-ṭ-m-ṟ-- -pp-ḻut-? Kuḻantaikaḷiṉ viṭumuṟai eppoḻutu?
‫מתי שעות הקבלה של הרופא?‬ மருத்துவரை சந்திக்கும் நேரம் எது? மருத்துவரை சந்திக்கும் நேரம் எது? 1
M-------a--i ------k-- ----- -t-? Maruttuvarai cantikkum nēram etu?
‫מתי שעות הביקור במוזיאון?‬ அருங்காட்சியகம் எப்பொழுது திறந்திருக்கும்? அருங்காட்சியகம் எப்பொழுது திறந்திருக்கும்? 1
A-uṅk-----ak-- ---oḻut-----a--ir---u-? Aruṅkāṭciyakam eppoḻutu tiṟantirukkum?

‫ריכוז טוב יותר = למידה טובה יותר.‬

‫אנחנו צריכים להתרכז כשאנחנו לומדים.‬ ‫אנחנו צריכים לשים את כל ריכוזנו בעניין אחד.‬ ‫היכולת להתרכז היא לא יכולת מולדת.‬ ‫אנחנו צריכים קודם כל ללמוד איך להתרכז.‬ ‫זה קורה בדרך כלל בגן או בבית הספר.‬ ‫בגיל של שש שנים יכולים ילדים להתרכז לכ-15 דקות.‬ ‫נערים בני 14 יכולים להתרכז לזמן כפול מזה.‬ ‫זמן הריכוז של מבוגרים הוא כ-45 דקות.‬ ‫לאחר כמה זמן פוחת הריכוז.‬ ‫אז מאבדים הלומדים את העניין בחומר.‬ ‫ויכול להיות שהם נהיים עייפים או מתוחים.‬ ‫והלמידה נהיית קשה יותר.‬ ‫הזכרון לא יכול להמשיך ללמוד את החומר בצורה טובה.‬ ‫אבל אפשר גם להעלות את הריכוז שלנו!‬ ‫הכי חשוב הוא לישון טוב לפני שמתחילים ללמוד.‬ ‫אנשים עייפים לא יכולים להתרכז לזמן ארוך.‬ ‫מוחנו עושה יותר טעויות כשאנחנו עייפים.‬ ‫גם הרגשות שלנו משפיעות על הריכוז שלנו.‬ ‫מי שרוצה ללמוד בצורה יעילה צריך להיות במצב רגשי נייטרלי.‬ ‫יותר מדי רגשות טובים או שליליים יכולים להפריע לתהליך הלמידה.‬ ‫כמובן שאי אפשר לשלוט תמיד על הרגשות.‬ ‫אבל אפשר לנסות להתעלם מהם בזמן הלמידה.‬ ‫מי שרוצה להתרכז צריך שתהיה לו מוטיבציה.‬ ‫אנחנו תמיד צריכים לשים את המטרה מול העיניים כשאנחנו לומדים.‬ ‫רק אז נהיה מוחנו מוכן להתרכז.‬ ‫סביבה שקטה היא גם מאוד חשובה להתרכזות.‬ ‫ו: צריכים לשתות הרבה מים, כך נשארים ערים.‬ ‫מי שזוכר את כל הדברים האלה יכול ללא ספק להתרכז לזמן ארוך!‬