© Shap1964 | Dreamstime.com

Lär dig Adyghe gratis

Lär dig Adyghe snabbt och enkelt med vår språkkurs “Adyghe för nybörjare“.

sv svenska   »   ad.png адыгабзэ

Lär dig Adyghe - Första orden
Hej! Сэлам! Sjelam!
God dag! Уимафэ шIу! Uimafje shIu!
Hur står det till? Сыдэу ущыт? Sydjeu ushhyt?
Adjö! ШIукIэ тызэIокIэх! ShIukIje tyzjeIokIjeh!
Vi ses snart! ШIэхэу тызэрэлъэгъущт! ShIjehjeu tyzjerjeljegushht!

Vad är speciellt med adyghiska språket?

Adyghe språket är fascinerande. Det tillhör den nordvästra kaukasiska språkfamiljen och talas främst av Adyghe-folket i Adygea, en delrepublik i den Ryska federationen. Ett distinkt drag hos Adyghe är dess rika fonetiska system. Språket har en mängd konsonanter, vilket inkluderar flera sorter av klusiler och affrikater. Denna diversitet skapar en rikdom av ljud i språket. Adyghe för nybörjare är ett av över 50 gratis språkpaket som du kan få från oss. 50LANGUAGES är det effektiva sättet att lära sig Adyghe online och gratis. Vårt läromedel för Adyghe-kursen finns tillgängligt både online och som iPhone- och Android-appar.

Adyghe använder ett verbalt system som är ganska komplext, med en mängd olika verbformer. Verbformer kan ändras baserat på aspekt, tid, humör, röst och valensen, vilket ger språket en stor uttrycksfullhet. I Adyghe finns det ingen strikt ordning av subjekt, verb och objekt. Istället beror ordningen på tematiskt fokus, vilket kan ge en viss frihet och flexibilitet i uttrycket. Med denna kurs kan du lära dig Adyghe självständigt - utan lärare och utan språkskola! Lektionerna är tydligt strukturerade och hjälper dig att nå dina mål.

Ett annat framstående drag hos Adyghe är dess användning av ergativitet. I detta system behandlas subjektet i transitiva verb olika från subjektet i intransitiva verb, vilket skapar en unik grammatisk struktur. Språket är skrivet med den kyrilliska alfabeten, men den har anpassats för att passa Adyghe. Detta inkluderar tillägg av flera bokstäver för att representera specifika Adyghe-ljud. Lär dig Adyghe snabbt med 100 Adyghe-språklektioner organiserade efter ämne. MP3-ljudfilerna för lektionerna talades upp av adyghiska som modersmål. De hjälper dig att förbättra ditt uttal.

Trots att Adyghe är ett litet språk, har det en rik tradition av muntlig litteratur. Sagor, myter och legender har passerat genom generationer, vilket ger en inblick i Adyghe-kulturen. Att lära sig Adyghe kan vara en utmaning, men det är en resa till en unik och intressant språklig värld. Det öppnar en dörr till att förstå en rik och varierad kultur, samt dess folketraditioner och historia.

Även Adyghe-nybörjare kan lära sig Adyghe effektivt med “50LANGUAGES“ genom de praktiska meningarna. Först kommer du att lära känna språkets grundläggande strukturer. Exempel på dialoger hjälper dig att uttrycka dig på det främmande språket. Förkunskaper krävs inte.

Även avancerade elever kan upprepa och konsolidera det de har lärt sig. Du lär dig korrekta och ofta talade meningar och du kan använda dem direkt. Du kommer att kunna kommunicera i vardagliga situationer. Använd din lunchrast eller tid i trafiken för att lära dig några minuter adyghe. Du lär dig både på språng och hemma.