© Efired | Dreamstime.com

Lär dig indonesiska gratis

Lär dig indonesiska snabbt och enkelt med vår språkkurs “Indonesiska för nybörjare“.

sv svenska   »   id.png Indonesia

Lär dig indonesiska - Första orden
Hej! Halo!
God dag! Selamat siang!
Hur står det till? Apa kabar?
Adjö! Sampai jumpa lagi!
Vi ses snart! Sampai nanti!

Vad är speciellt med det indonesiska språket?

Indonesiska språket, även känt som Bahasa Indonesia, är lika fascinerande som det är unikt. Det är det officiella språket i Indonesien, ett land med otrolig språklig och kulturell mångfald. Dess historia och struktur erbjuder spännande insikter. En unik egenskap hos indonesiskan är dess enkelhet. Till skillnad från många språk har indonesiska inga genus, kasus eller tidformer. Dess grammatik är relativt enkel vilket gör det lättare att lära sig för icke-modersmålstalare. Indonesiska för nybörjare är ett av över 50 gratis språkpaket som du kan få från oss. 50LANGUAGES är det effektiva sättet att lära sig indonesiska online och gratis. Vårt läromedel för den indonesiska kursen är tillgängligt både online och som iPhone- och Android-appar.

Dessutom är indonesiskan ett agglutinerande språk. Det betyder att det använder ändelser och prefix för att ändra ordens betydelse. Detta ger stor flexibilitet och låter talare uttrycka komplexa idéer med en enda ordstam. Ett annat kännetecken är att det är ett lingua franca. Med över 700 lokala språk som talas över öarna, fungerar indonesiska som ett gemensamt språk för kommunikation. Detta gör språket till en viktig enhetande kraft i nationen. Med den här kursen kan du lära dig indonesiska självständigt - utan lärare och utan språkskola! Lektionerna är tydligt strukturerade och hjälper dig att nå dina mål.

Indonesiskan har också en rik tradition av lånord. Ordet “Bahasa“ kommer till exempel från sanskrit och betyder “språk“. Detta reflekterar landets långa historia av kulturella och språkliga påverkan från Indien, Arabien och Europa. Dessutom är indonesiskan ett fonetiskt språk. Varje bokstav representerar ett konsekvent ljud, vilket gör uttalet förutsägbart. Detta gör läsning och skrivning mindre komplicerat jämfört med många andra språk. Lär dig indonesiska snabbt med 100 indonesiska språklektioner organiserade efter ämne. MP3-ljudfilerna för lektionerna talades upp av indonesiska som modersmål. De hjälper dig att förbättra ditt uttal.

Språket är starkt kopplat till den indonesiska kulturen. Från traditionella berättelser till modern musik och film, bidrar indonesiska till att forma och uttrycka landets rika och varierade kulturella landskap. Att studera indonesiska ger en fascinerande inblick i ett unikt språk. Med dess enkelhet, flexibilitet och rika historia, erbjuder indonesiska en underbar språklig resa för de som vill lära sig mer om denna fantastiska ö-nation.

Även indonesiska nybörjare kan lära sig indonesiska effektivt med “50LANGUAGES“ genom de praktiska meningarna. Först kommer du att lära känna språkets grundläggande strukturer. Exempel på dialoger hjälper dig att uttrycka dig på det främmande språket. Förkunskaper krävs inte.

Även avancerade elever kan upprepa och konsolidera det de har lärt sig. Du lär dig korrekta och ofta talade meningar och du kan använda dem direkt. Du kommer att kunna kommunicera i vardagliga situationer. Använd din lunchrast eller tid i trafiken för att lära dig några minuter indonesiska. Du lär dig både på språng och hemma.