© Rifberlin | Dreamstime.com

Učite švedski besplatno

Naučite švedski brzo i lako uz naš kurs jezika „Švedski za početnike“.

bs bosanski   »   sv.png svenska

Naučite švedski - prve riječi
Zdravo! Hej!
Dobar dan! God dag!
Kako ste? / Kako si? Hur står det till?
Doviđenja! Adjö!
Do uskoro! Vi ses snart!

Koja je najefikasnija metoda za učenje švedskog jezika?

Učenje švedskog jezika može biti uzbudljivo putovanje s pravim pristupom. Korištenje jezičkih aplikacija poput Duolingo, Babbel ili Rosetta Stone je jedna od najefikasnijih metoda. Te aplikacije nude interaktivno i fleksibilno učenje. Lekcije s kvalificiranim predavačem švedskog jezika su također preporučljive. Takav stručnjak može vam pružiti strukturirane lekcije, pomoći u razumijevanju gramatike i poboljšati vaš izgovor. Švedski za početnike je jedan od preko 50 besplatnih jezičkih paketa koje možete dobiti od nas. ’50LANGUAGES’ je efikasan način da naučite švedski online i besplatno. Naši nastavni materijali za kurs švedskog su dostupni i online i kao iPhone i Android aplikacije.

Komunikacija s izvornim govornicima švedskog jezika je iznimno korisna. Pruža priliku za praktičnu primjenu naučenog i daje dublji uvid u švedsku kulturu. Gledanje filmova i slušanje muzike na švedskom jeziku može unaprijediti vaše slušne sposobnosti. Pomaže u razumijevanju ritma i intonacije jezika, a također upoznaje s kulturnim referencama. Uz ovaj kurs možete samostalno učiti švedski - bez nastavnika i bez škole jezika! Lekcije su jasno strukturirane i pomoći će vam da postignete svoje ciljeve.

Alati za prevođenje, kao što je Google Translate, mogu biti od velike pomoći u učenju vokabulara. Iako nisu savršeni, korisni su za razumijevanje nepoznatih riječi i izraza. Čitanje knjiga na švedskom jeziku je dobar način za poboljšanje čitateljskih vještina. Počnite s jednostavnim tekstovima i postepeno prelazite na složenije. Brzo naučite švedski sa 100 lekcija švedskog jezika organiziranih po temama. MP3 audio fajlove za lekcije govorili su izvorni govornici švedskog jezika. Pomažu vam da poboljšate svoj izgovor.

Važno je biti strpljiv jer je učenje jezika proces. Ne očekujte trenutnu tečnost. Dosljednost i strpljenje su ključni za uspjeh. Ako imate priliku, posjetite Švedsku. Izlaganje jeziku u njegovom prirodnom okruženju može znatno unaprijediti vaše vještine i razumijevanje kulture.

Čak i švedski početnici mogu efikasno naučiti švedski uz ’50LANGUAGES’ kroz praktične rečenice. Prvo ćete upoznati osnovne strukture jezika. Primjeri dijaloga vam pomažu da se izrazite na stranom jeziku. Predznanje nije potrebno.

Čak i napredni učenici mogu ponoviti i konsolidirati ono što su naučili. Naučite ispravne i često izgovorene rečenice i možete ih odmah koristiti. Moći ćete komunicirati u svakodnevnim situacijama. Iskoristite pauzu za ručak ili vrijeme u saobraćaju da naučite nekoliko minuta švedskog. Učite kako u pokretu tako i kod kuće.