© Tashka | Dreamstime.com

Učite francuski besplatno

Naučite francuski brzo i lako uz naš kurs jezika „Francuski za početnike“.

bs bosanski   »   fr.png Français

Naučite francuski - prve riječi
Zdravo! Salut !
Dobar dan! Bonjour !
Kako ste? / Kako si? Comment ça va ?
Doviđenja! Au revoir !
Do uskoro! A bientôt !

Koji su razlozi za učenje francuskog jezika?

Naučiti francuski jezik može donijeti mnogo koristi. Francuski je službeni jezik u 29 zemalja, što ga čini jednim od najrasprostranjenijih jezika na svijetu. Ako govorite francuski, možete se sporazumijevati s ljudima širom svijeta. Dobro poznavanje francuskog jezika otvara vrata ka karijeri u međunarodnim organizacijama. Ustanove poput Ujedinjenih nacija, Crvenog križa i UNESCO-a cijene multilingvalne osobe. Francuski je jedan od radnih jezika ovih organizacija. Francuski za početnike je jedan od preko 50 besplatnih jezičkih paketa koje možete dobiti od nas. ’50LANGUAGES’ je efikasan način da naučite francuski online i besplatno. Naši nastavni materijali za kurs francuskog su dostupni i online i kao iPhone i Android aplikacije.

Studiranje francuskog jezika također može unaprijediti vaše kognitivne sposobnosti. Kada naučite novi jezik, vaš mozak mora raditi na nov način. To poboljšava memoriju, pažnju i kritičko razmišljanje. Francuski je jedan od glavnih jezika kulture. Poznavanje ovog jezika omogućuje pristup francuskoj literaturi u izvornom obliku, kao i filmovima i pjesmama. Takođe, može vam omogućiti dublje razumijevanje francuske kulture i povijesti. Uz ovaj kurs možete samostalno učiti francuski - bez nastavnika i bez škole jezika! Lekcije su jasno strukturirane i pomoći će vam da postignete svoje ciljeve.

Učenje francuskog jezika također povećava šanse za uspjeh na univerzitetu. Mnogi prestižni univerziteti nude programe na francuskom jeziku. Ako govorite francuski, možete se prijaviti na ove programe. Putovanje u francuskoj govoreći zemljama može biti puno lakše ako znate francuski. Moći ćete se bolje snaći, upoznati se s lokalnim stanovništvom i doživjeti autentičniji doživljaj. Naučite francuski brzo sa 100 lekcija francuskog jezika organizovanih po temama. MP3 audio fajlove za lekcije govorili su izvorni govornici francuskog jezika. Pomažu vam da poboljšate svoj izgovor.

Govoreći francuski, moći ćete upoznati nove ljude. To može otvoriti vrata ka novim prijateljstvima, romantičnim vezama ili poslovnim prilikama. Veze koje stvarate mogu biti neprocjenjive. Francuski je predivan jezik koji se uči. Njegova melodičnost i ritam čine ga užitkom za slušanje i govor. Bez obzira na vaše razloge za učenje francuskog, bit ćete zadovoljni svojom odlukom.

Čak i francuski početnici mogu efikasno naučiti francuski uz ’50LANGUAGES’ kroz praktične rečenice. Prvo ćete upoznati osnovne strukture jezika. Primjeri dijaloga vam pomažu da se izrazite na stranom jeziku. Predznanje nije potrebno.

Čak i napredni učenici mogu ponoviti i konsolidirati ono što su naučili. Naučite ispravne i često izgovorene rečenice i možete ih odmah koristiti. Moći ćete komunicirati u svakodnevnim situacijama. Iskoristite pauzu za ručak ili vrijeme u saobraćaju da naučite nekoliko minuta francuskog. Učite u pokretu kao i kod kuće.