© Meoita | Dreamstime.com

Učite hebrejski besplatno

Naučite hebrejski brzo i lako uz naš kurs jezika „Hebrejski za početnike“.

bs bosanski   »   he.png עברית

Naučite hebrejski - prve riječi
Zdravo! ‫שלום!‬ shalom!
Dobar dan! ‫שלום!‬ shalom!
Kako ste? / Kako si? ‫מה נשמע?‬ mah nishma?
Doviđenja! ‫להתראות.‬ lehitra'ot.
Do uskoro! ‫נתראה בקרוב!‬ nitra'eh beqarov!

Šta hebrejski jezik čini jedinstvenim?

Hebrejski jezik je jedan od najstarijih jezika na svijetu. Sa hiljadama godina istorije, on nosi bogatstvo kulture, religije i tradicije. Njegova drevnost čini ga posebnim. Posebnost hebrejskog jezika leži u njegovom jedinstvenom pismu. Hebrejsko pismo je jedno od rijetkih koje se piše s desna na lijevo, što daje jedinstvenu perspektivu čitateljima. Hebrejski za početnike jedan je od preko 50 besplatnih jezičkih paketa koje možete dobiti od nas. ’50LANGUAGES’ je efikasan način da naučite hebrejski online i besplatno. Naši nastavni materijali za kurs hebrejskog su dostupni i na mreži i kao iPhone i Android aplikacije.

Također, hebrejski jezik je lingua franca judaizma. Biblija, Talmud i druge važne jevrejske tekstove napisane su na hebrejskom, čineći ga vitalnim za razumijevanje ovih religijskih tekstova. Hebrejski jezik ima složenu, ali dosljednu gramatiku. Ima mnogo pravila i izuzetaka, ali jednom kada se savladaju, omogućavaju precizno izražavanje. Uz ovaj kurs možete samostalno učiti hebrejski - bez nastavnika i bez škole jezika! Lekcije su jasno strukturirane i pomoći će vam da postignete svoje ciljeve.

Unatoč tome što je bio gotovo mrtav jezik, hebrejski je bio uspješno revitaliziran. Danas je to živući jezik, koji se govori u Izraelu i jevrejskim zajednicama širom svijeta. Hebrejski jezik je duboko ukorijenjen u kulturi. Koristi se u jevrejskoj muzici, književnosti i obredima, čime odražava njegovu kulturnu važnost. Brzo naučite hebrejski sa 100 lekcija hebrejskog jezika organizovanih po temama. MP3 audio fajlove za lekcije govorili su izvorni govornici hebrejskog. Pomažu vam da poboljšate svoj izgovor.

Interesantno je da hebrejski jezik ima snažan utjecaj na druge jezike. Mnoge riječi iz hebrejskog prenesene su u druge jezike, posebno u engleski. Učenje hebrejskog jezika može biti izazovno, ali i nagrađujuće. Kroz jezik, možemo bolje razumjeti jevrejsku kulturu, istoriju i ljude. Bez sumnje, hebrejski jezik je zaista poseban i vrijedan pažnje.

Čak i hebrejski početnici mogu efikasno naučiti hebrejski uz ’50LANGUAGES’ kroz praktične rečenice. Prvo ćete upoznati osnovne strukture jezika. Primjeri dijaloga vam pomažu da se izrazite na stranom jeziku. Predznanje nije potrebno.

Čak i napredni učenici mogu ponoviti i konsolidirati ono što su naučili. Naučite ispravne i često izgovorene rečenice i možete ih odmah koristiti. Moći ćete komunicirati u svakodnevnim situacijama. Iskoristite pauzu za ručak ili vrijeme u saobraćaju da naučite nekoliko minuta hebrejskog. Učite u pokretu kao i kod kuće.