© Siriocarnevalino | Dreamstime.com
© Siriocarnevalino | Dreamstime.com

Naučite hindski besplatno

Naučite hindski brzo i jednostavno uz naš jezični tečaj “Hindi za početnike“.

hr hrvatski   »   hi.png हिन्दी

Naučite hindski - prve riječi
Bog! / Bok! नमस्कार!
Dobar dan! शुभ दिन!
Kako ste? / Kako si? आप कैसे हैं?
Doviđenja! नमस्कार!
Do uskoro! फिर मिलेंगे!

Koji je najbolji način za učenje hindskog jezika?

Učenje hindija može biti iznimno isplativo. Prvi korak je naučiti devanagari, pismo koje se koristi za zapisivanje hindija. Korištenje jezičnih aplikacija poput Duolingo, Rosetta Stone i Pimsleur može biti vrlo korisno. One omogućuju interaktivno učenje na prikladan način.

Gledanje hindskih filmova i slušanje glazbe na hindiju može poboljšati razumijevanje i izgovor. Osim toga, pomaže u stjecanju boljeg osjećaja za ritam jezika. Pronalaženje partnera za razgovor je također korisno. Razmjena jezika s izvornim govornikom hindija može vam pomoći u praksi.

Ako je moguće, putovanje u Indiju moglo bi biti od velike koristi. Izravan kontakt s kulturom i jezikom pomaže u stjecanju prirodnog osjećaja za jezik. Redovito vježbanje je ključno. Kao i s bilo kojim jezikom, učenje hindija zahtijeva dosljednost.

Upotreba flash kartica za učenje novih riječi je vrlo korisna. One vam omogućuju da lako ponavljate i vježbate novi rječnik. Greške su neizbježan dio učenja jezika. Budite strpljivi sa sobom i ne bojte se grešaka, one su prilika za učenje.

Čak i hindski početnici mogu učinkovito naučiti hindski s ’50LANGUAGES’ kroz praktične rečenice. Prvo ćete upoznati osnovne strukture jezika. Primjeri dijaloga pomažu vam da se izrazite na stranom jeziku. Predznanje nije potrebno.

Čak i napredni učenici mogu ponoviti i učvrstiti ono što su naučili. Naučiš ispravne i često izgovorene rečenice i odmah ih možeš koristiti. Moći ćete komunicirati u svakodnevnim situacijama. Iskoristite pauzu za ručak ili vrijeme u prometu da naučite nekoliko minuta hindskog. Učite u hodu kao i kod kuće.