© Turfantastik | Dreamstime.com

Besplatno naučite kurdski Kurmandži

Naučite kurdski brzo i jednostavno uz naš kurs jezika „Kurdski za početnike“.

bs bosanski   »   ku.png Kurdî (Kurmancî)

Naučite kurdski - prve riječi
Zdravo! Merheba!
Dobar dan! Rojbaş!
Kako ste? / Kako si? Çawa yî?
Doviđenja! Bi hêviya hev dîtinê!
Do uskoro! Bi hêviya demeke nêzde hevdîtinê!

Koji je najefikasniji metod za učenje kurdskog (kurmandži) jezika?

Učenje Kurmanci, jednog od kurdskih dijalekta, zahtijeva strpljenje i disciplinu. Početak bi trebao biti usmjeren na stjecanje osnovnih vještina kao što su gramatika i izgovor, što može pomoći u razumijevanju jezika. Koristite različite izvore za učenje. Online tečajevi, jezičke aplikacije i udžbenici mogu biti iznimno korisni. Video materijali na Kurmanci, dostupni na internetu, mogu pomoći u poboljšanju slušanja i izgovora. Kurdski (Kurmanji) za početnike je jedan od preko 50 besplatnih jezičkih paketa koje možete dobiti od nas. ’50LANGUAGES’ je efikasan način da naučite kurdski (Kurmanji) online i besplatno. Naši nastavni materijali za kurs Kurdski (Kurmanji) dostupni su i online i kao iPhone i Android aplikacije.

Izlaganje jeziku je važno. Gledanje filmova, slušanje muzike, čitanje knjiga na Kurmanci može pružiti bolji uvid u jezik i kulturu Kurda, a istovremeno poboljšati vještine razumijevanja. Pronađite partnera za razgovor. Komuniciranje s izvornim govornicima može značajno poboljšati vaše vještine slušanja i govora, a također može pružiti dublje razumijevanje kurdskog načina života i običaja. Uz ovaj kurs možete samostalno učiti kurdski (Kurmanji) - bez nastavnika i bez škole jezika! Lekcije su jasno strukturirane i pomoći će vam da postignete svoje ciljeve.

Učinite učenje zabavnim. Uključivanje u interaktivne aktivnosti, poput jezičnih igara, može učiniti proces učenja manje monotonim. Ove aktivnosti mogu pomoći u testiranju i poboljšanju vašeg znanja Kurmanci. Dosljednost je ključna. Pokušajte odvojiti vrijeme za učenje Kurmanci svaki dan, čak i ako je to samo nekoliko minuta. Dugoročna izloženost jeziku može dovesti do bržeg napretka. Brzo naučite kurdski (Kurmanji) sa 100 časova kurdskog (Kurmanji) jezika organiziranih po temama. MP3 audio fajlove za lekcije govorili su izvorni kurdski (Kurmanji) govornici. Pomažu vam da poboljšate svoj izgovor.

Prakticirajte svoje vještine. Pišite male eseje, priče ili dnevnike na Kurmanci. Također, razgovarajte sami sa sobom ili snimite svoj govor kako biste mogli analizirati i poboljšati svoj izgovor. Prihvatite da su pogreške dio procesa učenja. Ne bojte se praviti greške, jer su one prilika za učenje. Strpljenje i upornost su ključni za uspješno učenje Kurmanci.

Čak i početnici u kurdskom (Kurmanji) mogu efikasno naučiti kurdski (Kurmanji) sa ’50LANGUAGES’ kroz praktične rečenice. Prvo ćete upoznati osnovne strukture jezika. Primjeri dijaloga vam pomažu da se izrazite na stranom jeziku. Predznanje nije potrebno.

Čak i napredni učenici mogu ponoviti i konsolidirati ono što su naučili. Naučite ispravne i često izgovorene rečenice i možete ih odmah koristiti. Moći ćete komunicirati u svakodnevnim situacijama. Iskoristite pauzu za ručak ili vrijeme u saobraćaju da naučite nekoliko minuta kurdskog (Kurmanji). Učite u pokretu kao i kod kuće.