© Sjankauskas | Dreamstime.com

Učite mađarski besplatno

Naučite mađarski brzo i jednostavno uz naš kurs jezika „Mađarski za početnike“.

bs bosanski   »   hu.png magyar

Naučite mađarski - prve riječi
Zdravo! Szia!
Dobar dan! Jó napot!
Kako ste? / Kako si? Hogy vagy?
Doviđenja! Viszontlátásra!
Do uskoro! Nemsokára találkozunk! / A közeli viszontlátásra!

Koja je najefikasnija metoda za učenje mađarskog jezika?

Učenje mađarskog jezika može biti izazov, ali postoji mnogo efikasnih metoda koje možete koristiti. Jedan od najboljih načina je potpuno uranjanje. To znači živjeti u mađarskom govornom području ili svakodnevno komunicirati na mađarskom jeziku. Koristan način su jezičke razmjene. Ovaj pristup uključuje učenje mađarskog jezika od izvornog govornika dok vi njemu učite svoj jezik. Ovo je interaktivna i zabavna metoda učenja novog jezika. Mađarski za početnike jedan je od preko 50 besplatnih jezičnih paketa koje možete dobiti od nas. ’50LANGUAGES’ je efikasan način za učenje mađarskog online i besplatno. Naši nastavni materijali za kurs mađarskog su dostupni i online i kao iPhone i Android aplikacije.

Online kursevi su također opcija. Internet platforme nude strukturirane lekcije koje možete pratiti u vlastitom tempu. Neki čak nude i interaktivne testove za procjenu vašeg napretka. Privatni časovi su odličan izbor. Tutor može prilagoditi lekcije vašim potrebama i ciljevima. Ova metoda vam omogućava da postavljate pitanja i dobivate neposrednu povratnu informaciju. Uz ovaj kurs možete samostalno učiti mađarski - bez nastavnika i bez škole jezika! Lekcije su jasno strukturirane i pomoći će vam da postignete svoje ciljeve.

Iskoristite tehnologiju u svoju korist. Postoje aplikacije koje su posebno dizajnirane za učenje mađarskog jezika. Ove aplikacije mogu biti korisne za učenje vokabulara, gramatike i izgovora. Čitanje mađarske literature može biti iznimno korisno. To ne samo da poboljšava vašu gramatiku i vokabular, već i pruža uvid u mađarsku kulturu i tradiciju. Naučite mađarski brzo sa 100 lekcija mađarskog jezika organizovanih po temama. MP3 audio fajlove za lekcije govorili su izvorni govornici mađarskog jezika. Pomažu vam da poboljšate svoj izgovor.

Praktikujte slobodno pisanje. Ova tehnika uključuje pisanje kratkih eseja ili dnevnika na mađarskom jeziku. Ovo je odlična metoda za poboljšanje pisanja i razmišljanja na mađarskom jeziku. Najvažniji aspekt učenja mađarskog jezika je strpljenje i upornost. Učenje jezika je dugotrajan proces, ali redovita praksa i pozitivan stav mogu učiniti učenje zabavnijim i produktivnijim.

Čak i mađarski početnici mogu efikasno naučiti mađarski uz ’50LANGUAGES’ kroz praktične rečenice. Prvo ćete upoznati osnovne strukture jezika. Primjeri dijaloga vam pomažu da se izrazite na stranom jeziku. Predznanje nije potrebno.

Čak i napredni učenici mogu ponoviti i konsolidirati ono što su naučili. Naučite ispravne i često izgovorene rečenice i možete ih odmah koristiti. Moći ćete komunicirati u svakodnevnim situacijama. Iskoristite pauzu za ručak ili vrijeme u saobraćaju da naučite nekoliko minuta mađarskog. Učite u pokretu kao i kod kuće.