© Kobby_dagan | Dreamstime.com

Učite marati besplatno

Naučite marati brzo i jednostavno uz naš kurs jezika „Marathi za početnike“.

bs bosanski   »   mr.png मराठी

Naučite marati - prve riječi
Zdravo! नमस्कार! namaskāra!
Dobar dan! नमस्कार! Namaskāra!
Kako ste? / Kako si? आपण कसे आहात? Āpaṇa kasē āhāta?
Doviđenja! नमस्कार! येतो आता! भेटुय़ा पुन्हा! Namaskāra! Yētō ātā! Bhēṭuẏā punhā!
Do uskoro! लवकरच भेटू या! Lavakaraca bhēṭū yā!

Koji su razlozi za učenje marathi?

Učenje marathskog jezika otvara vrata prema razumijevanju bogate kulture i tradicije Maharashtra, regije u zapadnoj Indiji. Ova oblast je poznata po svojoj književnosti, kazalištu, filmovima, muzici i festivalima. Razumijevanje marathskog jezika omogućava vam bolju interakciju sa lokalnim stanovništvom ako posjetite Maharashtra. Također, Maharashtra je dom za veliki broj migranata iz različitih dijelova svijeta, stoga će vam znanje ovog jezika biti korisno za komunikaciju. Marathi za početnike je jedan od preko 50 besplatnih jezičkih paketa koje možete dobiti od nas. ’50LANGUAGES’ je efikasan način da naučite marati online i besplatno. Naši nastavni materijali za kurs Marathi dostupni su i na mreži i kao iPhone i Android aplikacije.

Marathi je drugi najčešće korišten jezik u Indiji, te je službeni jezik Maharashtra. Maharashtra je jedna od najrazvijenijih indijskih država, s vrlo dinamičnom ekonomijom, tako da znanje marathskog može biti korisno za poslovne prilike. Marathi ima jedinstven pismo, Devanagari, koje se koristi u mnogim drugim indijskim jezicima. Učenje ovog pisma daje vam pristup mnogim drugim indijskim jezicima, otvarajući vam nove perspektive i mogućnosti. Uz ovaj kurs možete samostalno učiti marati - bez nastavnika i bez škole jezika! Lekcije su jasno strukturirane i pomoći će vam da postignete svoje ciljeve.

Marathi je jezik bogate književnosti. Mnogi poznati indijski pisci pišu na marathskom jeziku. Ako naučite marathi, moći ćete čitati njihova djela u originalu, što može biti vrlo ispunjavajuće. Učenje marathskog jezika može biti izazov, ali je izuzetno korisno. To vam daje novu perspektivu na svijet, pomogavši vam da bolje razumijete druge kulture i narode. Također, učenje novog jezika poboljšava vaše kognitivne sposobnosti. Naučite marati brzo sa 100 lekcija jezika marati organiziranih po temama. MP3 audio fajlove za lekcije govorili su izvorni govornici Marathi. Pomažu vam da poboljšate svoj izgovor.

Marathi je sličan mnogim drugim indijskim jezicima, posebno hindiju. Stoga, ako već znate hindi, učenje marathskog će biti mnogo lakše. S druge strane, ako naučite marathi, lakše će vam biti da naučite druge indijske jezike. Znanje marathskog može biti korisno za vašu karijeru, posebno ako želite raditi u Indiji. Indija je brzo rastuća ekonomija i mogućnosti su brojne, a znanje lokalnog jezika može biti velika prednost.

Čak i početnici Marathi mogu efikasno naučiti marathi uz ’50LANGUAGES’ kroz praktične rečenice. Prvo ćete upoznati osnovne strukture jezika. Primjeri dijaloga vam pomažu da se izrazite na stranom jeziku. Predznanje nije potrebno.

Čak i napredni učenici mogu ponoviti i konsolidirati ono što su naučili. Naučite ispravne i često izgovorene rečenice i možete ih odmah koristiti. Moći ćete komunicirati u svakodnevnim situacijama. Iskoristite pauzu za ručak ili vrijeme u saobraćaju da naučite nekoliko minuta marathi. Učite u pokretu kao i kod kuće.