© Afagundes | Dreamstime.com

Naučite portugalski BR besplatno

Naučite brazilski portugalski brzo i jednostavno uz naš kurs jezika „Brazilski portugalski za početnike“.

bs bosanski   »   px.png Português (BR)

Naučite brazilski portugalski - prve riječi
Zdravo! Olá!
Dobar dan! Bom dia!
Kako ste? / Kako si? Como vai?
Doviđenja! Até à próxima!
Do uskoro! Até breve!

Šta brazilski portugalski jezik čini jedinstvenim?

Brazilska verzija portugalskog jezika je jedinstvena na brojne načine. Kao službeni jezik Brazila, on je prvi jezik za veliki broj ljudi u ovoj velikoj i raznolikoj zemlji. Za početak, brazilska portugalska verzija je poznata po svom otvorenom i prijateljskom izgovoru. Njegova intonacija i ritam daju jeziku poseban, melodiozan zvuk koji je lako prepoznatljiv. Portugalski (BR) za početnike je jedan od preko 50 besplatnih jezičkih paketa koje možete dobiti od nas. „50LANGUAGES“ je efikasan način za učenje portugalskog (BR) online i besplatno. Naši nastavni materijali za kurs portugalskog (BR) dostupni su i na mreži i kao iPhone i Android aplikacije.

Brazilska verzija portugalskog koristi latinicu, ali s nekoliko jedinstvenih slova i akcenata koji dodaju zvučnu raznolikost jeziku. Ove varijacije u pismu često odražavaju razlike u izgovoru. Gramatika brazilskog portugalskog također je posebna. Ima nekoliko razlika u odnosu na evropski portugalski, posebno kada je riječ o upotrebi ličnih zamjenica i konjugaciji glagola. Uz ovaj kurs možete samostalno učiti portugalski (BR) - bez nastavnika i bez škole jezika! Lekcije su jasno strukturirane i pomoći će vam da postignete svoje ciljeve.

Jedna od najvažnijih karakteristika brazilskog portugalskog je njegova regionalna raznolikost. Brazil je ogromna zemlja s brojnim regionalnim razlikama, što se odražava i u brojnim dijalektima jezika. Brazilska portugalska verzija ima i bogatu literarnu tradiciju. Brojni poznati autori, uključujući Machado de Assisa i Paulo Coelho, pisali su na ovom jeziku, ostavljajući iza sebe impresivno literarno nasljeđe. Naučite portugalski (BR) brzo sa 100 lekcija portugalskog (BR) jezika organiziranih po temama. MP3 audio fajlove za lekcije govorili su izvorni govornici portugalskog (BR). Pomažu vam da poboljšate svoj izgovor.

Ovaj jezik igra ključnu ulogu u brazilskoj kulturi. Od samba pjesama do telenovela, brazilski portugalski je jezik koji je duboko ukorijenjen u kulturnom životu zemlje. Sve u svemu, brazilski portugalski je jezik koji se ističe svojom bogatom kulturom, izražajnim izgovorom i raznolikošću. Njegova jedinstvena gramatika, melodičan izgovor i regionalna raznolikost čine ga posebno fascinantnim jezikom za proučavanje.

Čak i početnici portugalskog (BR) mogu efikasno naučiti portugalski (BR) uz ’50LANGUAGES’ kroz praktične rečenice. Prvo ćete upoznati osnovne strukture jezika. Primjeri dijaloga vam pomažu da se izrazite na stranom jeziku. Predznanje nije potrebno.

Čak i napredni učenici mogu ponoviti i konsolidirati ono što su naučili. Naučite ispravne i često izgovorene rečenice i možete ih odmah koristiti. Moći ćete komunicirati u svakodnevnim situacijama. Iskoristite pauzu za ručak ili vrijeme u saobraćaju da naučite nekoliko minuta portugalskog (BR). Učite kako u pokretu tako i kod kuće.