© Rafael Ben-Ari - Fotolia | The Golden Dome of the Rock

Naučite se arabščine brezplačno

Naučite se arabščine hitro in enostavno z našim jezikovnim tečajem “Arabščina za začetnike“.

sl slovenščina   »   ar.png العربية

Naučite se arabščine - prve besede
Živjo! ‫مرحبًا!‬ mrhbana!
Dober dan! ‫مرحبًا! / نهارك سعيد!‬ mrhbana! / nuharik saeid!
Kako vam (ti) gre? Kako ste (si)? ‫كبف الحال؟ / كيف حالك؟‬ kbif alhala? / kayf halk?
Na svidenje! ‫إلى اللقاء‬ 'iilaa alliqa'
Se vidimo! ‫أراك قريباً!‬ arak qrybaan!

Kaj je posebnost arabskega jezika?

Arabski jezik je poseben in enkraten v mnogih pogledih. To je uradni jezik 22 držav in eden izmed šestih uradnih jezikov Združenih narodov. Poleg tega je arabščina materni jezik več kot 300 milijonov ljudi po vsem svetu. Značilnost arabskega jezika je njegova pisava. Arabski jezik se piše od desne proti levi, kar je v nasprotju z večino zahodnih jezikov. Arabska pisava je tudi abjektivna, kar pomeni, da pisane besede ponavadi ne vključujejo samoglasnikov. Arabščina za začetnike je eden od več kot 50 brezplačnih jezikovnih paketov, ki jih lahko dobite pri nas. ’50LANGUAGES’ je učinkovit način za učenje arabščine na spletu in brezplačno. Naša učna gradiva za tečaj arabščine so na voljo na spletu in kot aplikacije za iPhone in Android.

Poleg tega arabski jezik vključuje različne dialekte, ki se močno razlikujejo od regije do regije. Medtem ko se standardni arabski jezik uporablja v formalnih situacijah, so lokalni dialekti pogosto uporabljeni v vsakdanjem govoru. Ta raznolikost daje arabskemu jeziku posebno globino. Arabski jezik je tudi jezik Korana, svete knjige islama. To daje arabskemu jeziku poseben verski in kulturni pomen. V arabščini so zapisane številne molitve in verski teksti, kar ga naredi pomembnega za milijarde muslimanov po vsem svetu. S tem tečajem se lahko samostojno učite arabščine - brez učitelja in brez jezikovne šole! Lekcije so jasno strukturirane in vam bodo pomagale doseči vaše cilje.

Arabski jezik je bogat z besedami. Nekateri pravijo, da arabščina vsebuje več kot 12 milijonov besed. To je veliko več kot večina drugih jezikov in odraža bogato literarno in kulturno zgodovino jezika. Arabščina je tudi pomembna za znanost. V zgodnjem srednjem veku so arabski učenjaki v arabščini napisali številna pomembna dela o matematiki, fiziki, medicini in drugih vedah. Ta dela so imela pomemben vpliv na razvoj znanosti. Hitro se naučite arabščine s 100 lekcijami arabskega jezika, razvrščenimi po temah. Zvočne datoteke MP3 za lekcije so govorili materni govorci arabščine. Pomagajo vam izboljšati vašo izgovorjavo.

Arabščina je zelo strukturiran jezik z zapletenim sistemom korenin in vzorcev, ki tvorijo besede. Ta sistem daje arabskemu jeziku posebno prilagodljivost in bogastvo izraza. Ta značilnost arabščine je edinstvena med svetovnimi jeziki. Arabski jezik je torej jezik, ki je edinstven v mnogih pogledih. Njegova zapletena struktura, bogata zgodovina in kulturni pomen ga naredijo za enega izmed najbolj fascinantnih jezikov na svetu.

Celo arabski začetniki se lahko učinkovito naučijo arabščine s programom »50LANGUAGES« prek praktičnih stavkov. Najprej boste spoznali osnovne strukture jezika. Vzorčni dialogi vam pomagajo pri izražanju v tujem jeziku. Predznanje ni potrebno.

Tudi napredni učenci lahko ponovijo in utrdijo naučeno. Naučite se pravilnih in pogosto izgovorjenih stavkov in jih lahko takoj uporabite. Znali boste komunicirati v vsakdanjih situacijah. Izkoristite odmor za kosilo ali čas v prometu, da se naučite nekaj minut arabščine. Učite se tako na poti kot doma.