© Romeo1232 | Dreamstime.com

Naučite se grščine brezplačno

Naučite se grščine hitro in enostavno z našim jezikovnim tečajem “Grščina za začetnike“.

sl slovenščina   »   el.png Ελληνικά

Naučite se grščine - prve besede
Živjo! Γεια! Geia!
Dober dan! Καλημέρα! Kalēméra!
Kako vam (ti) gre? Kako ste (si)? Τι κάνεις; / Τι κάνετε; Ti káneis? / Ti kánete?
Na svidenje! Εις το επανιδείν! Eis to epanideín!
Se vidimo! Τα ξαναλέμε! Ta xanaléme!

Kaj je posebnost grškega jezika?

Grški jezik je enkraten. Ta indoevropski jezik, ki se govori predvsem v Grčiji in na Cipru, ima svoje posebne lastnosti, ki ga ločujejo od drugih jezikov. Začnimo z njegovim pisanjem. Grški jezik uporablja svoje edinstveno pismo, ki je eno izmed najstarejših pisem na svetu. To pismo daje jeziku bogato zgodovinsko globino in estetsko lepoto. Grščina za začetnike je eden od več kot 50 brezplačnih jezikovnih paketov, ki jih lahko dobite pri nas. ‘50LANGUAGES’ je učinkovit način za učenje grščine na spletu in brezplačno. Naša učna gradiva za tečaj grščine so na voljo na spletu in kot aplikacije za iPhone in Android.

Druga značilnost grškega jezika je njegova dolga in vplivna zgodovina. Grščina je bila jezik antične Grčije, zibelke zahodne civilizacije. To pomeni, da je grški jezik poln zgodovinskih in kulturnih referenc. Poleg tega grški jezik vključuje veliko besed, ki so bile sprejete v druge jezike. Besede, kot so “demokracija“, “filozofija“ in “meteor“, izvirajo iz grščine. To odraža velik vpliv, ki ga je grški jezik imel na druge jezike. S tem tečajem se lahko samostojno učite grščine – brez učitelja in brez jezikovne šole! Lekcije so jasno strukturirane in vam bodo pomagale doseči vaše cilje.

Grški jezik ima tudi bogato literaturo. Nekatera najstarejša in najvplivnejša literarna dela, kot sta Iliada in Odiseja, so bila napisana v grščini. Ta dela odražajo kulturno raznolikost in zgodovino Grčije. Druga edinstvena lastnost grškega jezika je njegov sistem naglaševanja. V grškem jeziku poudarek določa pomen besede. To omogoča bogato in natančno izražanje. Hitro se naučite grščine s 100 lekcijami grškega jezika, razvrščenimi po temah. Zvočne datoteke MP3 za lekcije so govorili materni govorci grščine. Pomagajo vam izboljšati vašo izgovorjavo.

Poleg tega grški jezik vsebuje številne dialekte. Ti dialekti se močno razlikujejo od regije do regije, kar poudarja regionalno raznolikost in kompleksnost tega jezika. Ta dialektična raznolikost je še en razlog, zakaj je grški jezik tako poseben. Grški jezik je tudi simbol grške identitete. Za Grke je grški jezik ključni del njihove kulture in identitete. Njegova bogata zgodovina, obsežna literatura in edinstvene značilnosti so del tega, kar dela grški jezik tako poseben in pomemben.

Celo grški začetniki se lahko učinkovito naučijo grščine s »50LANGUAGES« prek praktičnih stavkov. Najprej boste spoznali osnovne strukture jezika. Vzorčni dialogi vam pomagajo pri izražanju v tujem jeziku. Predznanje ni potrebno.

Tudi napredni učenci lahko ponovijo in utrdijo naučeno. Naučite se pravilnih in pogosto izgovorjenih stavkov in jih lahko takoj uporabite. Znali boste komunicirati v vsakdanjih situacijah. Odmor za kosilo ali čas v prometu izkoristite za učenje nekaj minut grščine. Učite se tako na poti kot doma.