© Emanoo | Dreamstime.com

Brezplačno se naučite njunorsk

Hitro in enostavno se naučite njunorsk z našim jezikovnim tečajem »nunorsk za začetnike«.

sl slovenščina   »   nn.png Nynorsk

Naučite se njunorsk - prve besede
Živjo! Hei!
Dober dan! God dag!
Kako vam (ti) gre? Kako ste (si)? Korleis går det?
Na svidenje! Vi sjåast!
Se vidimo! Ha det så lenge!

Kaj je posebnega pri jeziku Nynorsk?

Nynorsk, znan tudi kot nova norveščina, je ena izmed dveh uradnih pisnih oblik norveškega jezika. Ta jezik je edinstven po svoji zgodovini in strukturi. Nynorsk je bil razvit v 19. stoletju kot del nacionalne renesanse. Njen namen je bil obuditi stare norveške dialekte in se upreti danski dominaciji. Nynorsk za začetnike je eden od več kot 50 brezplačnih jezikovnih paketov, ki jih lahko dobite pri nas. ’50LANGUAGES’ je učinkovit način za učenje njunorsk na spletu in brezplačno. Naša učna gradiva za tečaj Nynorsk so na voljo v spletu ter kot aplikacije za iPhone in Android.

Nynorsk temelji na kmetijskih dialektih, ki so se ohranili v ruralnih območjih Norveške. To ga ločuje od drugih skandinavskih jezikov, ki so bolj urbanizirani. Nynorsk je jezik, ki praznuje svojo raznolikost. Zaradi svojega porekla vključuje številne regionalne variacije v izgovorjavi, slovnici in besedišču. S tem tečajem se lahko samostojno učite njunorsk – brez učitelja in brez jezikovne šole! Lekcije so jasno strukturirane in vam bodo pomagale doseči vaše cilje.

Nynorsk jezik ima tudi nekaj unikatnih slovničnih pravil. Medtem ko je večina skandinavskih jezikov precej pravilna, nynorsk vključuje več izjem. Jezik nynorsk je znatno manj uporabljen kot druga uradna oblika, bokmål. Kljub temu pa se še vedno aktivno poučuje v šolah in se uporablja v uradnih dokumentih. Hitro se naučite nynorsk s 100 lekcijami jezika nynorsk, razvrščenimi po temah. Zvočne datoteke MP3 za lekcije so govorili domači govorci nynorsk. Pomagajo vam izboljšati vašo izgovorjavo.

V nynorsk literaturi se pogosto uporabljajo arhaične in poetične besede. Te besede so pogosto izposojene iz starih norveških dialektov, ki so osnova za nynorsk. Vse te značilnosti naredijo nynorsk jezik edinstven in zanimiv. To je jezik, ki neposredno odraža bogato kulturo in zgodovino Norveške.

Celo začetniki nynorsk se lahko učinkovito naučijo nynorsk s ’50LANGUAGES’ skozi praktične stavke. Najprej boste spoznali osnovne strukture jezika. Vzorčni dialogi vam pomagajo pri izražanju v tujem jeziku. Predznanje ni potrebno.

Tudi napredni učenci lahko ponovijo in utrdijo naučeno. Naučite se pravilnih in pogosto izgovorjenih stavkov in jih lahko takoj uporabite. Znali boste komunicirati v vsakdanjih situacijah. Izkoristite odmor za kosilo ali čas v prometu, da se nekaj minut naučite nynorsk. Učite se tako na poti kot doma.