© Natwmd | Dreamstime.com

Naučite tajlandski besplatno

Naučite tajlandski brzo i jednostavno uz naš kurs jezika „Tajski za početnike“.

bs bosanski   »   th.png ไทย

Naučite tajlandski - prve riječi
Zdravo! สวัสดีครับ♂! / สวัสดีค่ะ♀! sà-wát-dèek-ráp-sà-wát-dee-kâ
Dobar dan! สวัสดีครับ♂! / สวัสดีค่ะ♀! sà-wát-dèek-ráp-sà-wát-dee-kâ
Kako ste? / Kako si? สบายดีไหม ครับ♂ / สบายดีไหม คะ♀? sà-bai-dee-mǎi-kráp-sà-bai-dee-mǎi-ká
Doviđenja! แล้วพบกันใหม่นะครับ♂! / แล้วพบกันใหม่นะค่ะ♀! lǽo-póp-gan-mài-ná-kráp-lǽo-póp-gan-mài-ná-kâ
Do uskoro! แล้วพบกัน นะครับ♂ / นะคะ♀! lǽo-póp-gan-ná-kráp-ná-ká

Koji su razlozi za učenje tajlandskog jezika?

Tajlandski jezik, poznat i kao Thai, koristi se u Tajlandu, a njime govori više od 20 miliona ljudi. Ima mnogo razloga za učenje ovog jezika. Putovanje na Tajland može biti jednostavnije ako govorite tajlandski. To može olakšati komunikaciju s lokalnim stanovništvom i omogućiti vam da bolje upoznate tajlandsku kulturu. Tajlandski za početnike jedan je od preko 50 besplatnih jezičnih paketa koje možete dobiti od nas. ’50LANGUAGES’ je efikasan način da naučite tajlandski online i besplatno. Naši nastavni materijali za tajlandski kurs dostupni su i na mreži i kao iPhone i Android aplikacije.

Učenje tajlandskog može otvoriti nove poslovne prilike. Tajland je veliko tržište s mnogim kompanijama koje posluju na globalnoj razini. Tajlandska kuhinja je svjetski poznata. Poznavanje tajlandskog jezika može vam pomoći da bolje razumijete i cijenite tajlandsku kuhinju. Uz ovaj kurs možete naučiti tajlandski samostalno - bez nastavnika i bez škole jezika! Lekcije su jasno strukturirane i pomoći će vam da postignete svoje ciljeve.

Učenje tajlandskog može poboljšati vaše kognitivne sposobnosti. Kao i kod učenja bilo kojeg jezika, to može pomoći poboljšanju memorije i koncentracije. Poznavanje tajlandskog može vam omogućiti da uživate u tajlandskoj književnosti, filmu i glazbi. To može poboljšati vaše razumijevanje i uživanje u ovim umjetničkim formama. Brzo naučite tajlandski sa 100 lekcija tajlandskog jezika organiziranih po temama. MP3 audio fajlove za lekcije govorili su izvorni govornici tajlandskog jezika. Pomažu vam da poboljšate svoj izgovor.

Učenje tajlandskog može poboljšati vaše interkulturalne vještine. Razumijevanje jezika često dovodi do boljeg razumijevanja i poštovanja kulture koja koristi taj jezik. Bez obzira na razloge, učenje tajlandskog može biti korisno i obogaćujuće iskustvo. Ovaj jezik može otvoriti nove horizonte i pružiti vam prilike koje inače ne biste imali.

Čak i tajlandski početnici mogu efikasno naučiti tajlandski uz ’50LANGUAGES’ kroz praktične rečenice. Prvo ćete upoznati osnovne strukture jezika. Primjeri dijaloga vam pomažu da se izrazite na stranom jeziku. Predznanje nije potrebno.

Čak i napredni učenici mogu ponoviti i konsolidirati ono što su naučili. Naučite ispravne i često izgovorene rečenice i možete ih odmah koristiti. Moći ćete komunicirati u svakodnevnim situacijama. Iskoristite pauzu za ručak ili vrijeme u saobraćaju da naučite nekoliko minuta tajlandskog. Učite u pokretu kao i kod kuće.