© Dim0n | Dreamstime.com

Učite ukrajinski besplatno

Naučite ukrajinski brzo i jednostavno uz naš kurs jezika „Ukrajinski za početnike“.

bs bosanski   »   uk.png українська

Naučite ukrajinski - prve riječi
Zdravo! Привіт! Pryvit!
Dobar dan! Доброго дня! Dobroho dnya!
Kako ste? / Kako si? Як справи? Yak spravy?
Doviđenja! До побачення! Do pobachennya!
Do uskoro! До зустрічі! Do zustrichi!

Šta ukrajinski jezik čini jedinstvenim?

Ukrajinski jezik ima jedinstvene karakteristike. Kao slavenski jezik, on se razlikuje od ostalih jezika u grupi na nekoliko načina. Prvo, ukrajinski jezik ima više vokala nego većina drugih slavenskih jezika. Ukupno ima sedam vokala, što je više nego u ruskom ili poljskom jeziku. Ukrajinski za početnike jedan je od preko 50 besplatnih jezičkih paketa koje možete dobiti od nas. „50LANGUAGES“ je efikasan način da naučite ukrajinski onlajn i besplatno. Naši nastavni materijali za ukrajinski kurs dostupni su i online i kao iPhone i Android aplikacije.

Ukrajinski jezik također koristi kiriški pismo, koje se sastoji od 33 slova. Ova karakteristika ga čini jedinstvenim među slavenskim jezicima koji koriste latinicu. Interesantna osobina ukrajinskog jezika je bogatstvo njegove leksike. Mnoge riječi su jedinstvene za ukrajinski, a mnoge druge imaju različita značenja nego u drugim slavenskim jezicima. Uz ovaj kurs možete samostalno učiti ukrajinski - bez nastavnika i bez škole jezika! Lekcije su jasno strukturirane i pomoći će vam da postignete svoje ciljeve.

Ukrajinski jezik također ima jedinstvenu gramatičku strukturu. Ima složeni sustav padeža, sa sedam padeža za imenice, prideve i brojeve. Važna osobina ukrajinskog jezika je njegova melodičnost. Ukrajinski se često opisuje kao vrlo melodičan jezik zbog svog ritmičnog intonacijskog sistema. Brzo naučite ukrajinski sa 100 lekcija ukrajinskog jezika organiziranih po temama. MP3 audio fajlove za lekcije govorili su ukrajinski govornici. Pomažu vam da poboljšate svoj izgovor.

Pored toga, ukrajinski jezik ima bogatu književnu tradiciju. Bio je jezik velikih ukrajinskih pisaca kao što su Taras Shevchenko i Ivan Franko. Ukupno gledano, ukrajinski jezik je kompleksan, bogat i melodičan. Njegove jedinstvene karakteristike, od bogate leksike do melodičnosti, čine ga posebno zanimljivim za proučavanje.

Čak i ukrajinski početnici mogu efikasno naučiti ukrajinski uz ’50LANGUAGES’ kroz praktične rečenice. Prvo ćete upoznati osnovne strukture jezika. Primjeri dijaloga vam pomažu da se izrazite na stranom jeziku. Predznanje nije potrebno.

Čak i napredni učenici mogu ponoviti i konsolidirati ono što su naučili. Naučite ispravne i često izgovorene rečenice i možete ih odmah koristiti. Moći ćete komunicirati u svakodnevnim situacijama. Iskoristite pauzu za ručak ili vrijeme u saobraćaju da naučite nekoliko minuta ukrajinskog. Učite u pokretu kao i kod kuće.