0

0

Тест на слушање. Прво слушнете го гласот:   

81

[kaheksakümmend üks]

81

[kaheksakümmend üks]

81

[kaheksakümmend üks]

[осумдесет и еден]

[osoomdyesyet i yedyen]

11

[üksteist]

11

[üksteist]

11

[üksteist]

[единаесет]

[yedinayesyet]

12

[kaksteist]

12

[kaksteist]

12

[kaksteist]

[дванаесет]

[dvanayesyet]

5

[viis]

5

[viis]

5

[viis]

[пет]

[pyet]
81
[kaheksakümmend üks]
[осумдесет и еден]
[osoomdyesyet i yedyen]
11
[üksteist]
[единаесет]
[yedinayesyet]
12
[kaksteist]
[дванаесет]
[dvanayesyet]
5
[viis]
[пет]
[pyet]