български » испански   Подчинени изречения с че 1


91 [деветдесет и едно]

Подчинени изречения с че 1

-

+ 91 [noventa y uno]

+ Oraciones subordinadas con que 1

Натисни, за да видиш текста:   
българскиespañol
Времето утре може би ще е по-хубаво. Ta- v-- h--- m---- t----- m-----. +
Откъде знаете това? ¿C--- l- s--- (u----)? +
Надявам се, че ще е по-хубаво. Es---- q-- h--- m---- t-----. +
   
Той непременно ще дойде. Se---- q-- v----. +
Сигурно ли е? ¿S-----? +
Зная, че ще дойде. Sé q-- v-----. +
   
Той непременно ще звънне. Se---- q-- l----. +
Наистина ли? ¿D- v-----? +
Мисля, че ще звънне. Cr-- q-- l------. +
   
Виното сигурно е старо. El v--- e- s---------- v----. +
Знаете ли това със сигурност? ¿L- s--- (u----) c-- s--------? +
Предполагам, че е старо. Cr-- / S------ q-- e- v----. +
   
Нашият шеф изглежда добре. Nu----- j--- t---- b--- a------. +
Намирате ли? ¿U---- c---? +
Намирам, че изглежда дори много добре. Di--- i------ q-- t---- m-- b--- a------. +
   
Шефът определено има приятелка. Se---- q-- n------ j--- t---- n----. +
Наистина ли мислите така? ¿L- c--- (u----) d- v-----? +
Твърде възможно е да има приятелка. Es m-- p------ q-- t---- n----. +
   

Испанският език

Испанският език спада към световните езици. Той е роден език на повече от 380 милиона души. Освен това, има много хора, които го говорят като втори език. Това прави испанският един от най-важните езици на планетата. Той е и най -големият от всички Романски езици. Испаноговорящите наричат езика си Español или Castellano. Терминът Кастелано разкрива произхода на испанския език. Той се е развил от народния език, говорен в района на Кастилия. Повечето испанци говорели Кастелано още през 16-ти век. Днес термините Español и Кастелано се използват взаимозаменяемо. Но те също така могат да имат и политическо измерение. Испанците били разпръснати от завоевания и колонизации. Испански се говори също и в Западна Африка и Филипините.

Но най-много испаноезичните хората живеят в Америка. В Централна и Южна Америка, испанският е доминиращ език. Въпреки това, броят на испано-говорящите хора също се увеличава в САЩ. Около 50 милиона души в САЩ говорят испански. Това е повече, отколкото в самата Испания! Испанският в Америка е различен от европейския испански. Разлики се откриват предимно в лексиката и граматиката. В Америка, например, се използва различна форма на минало време. Има също много различия и в лексиката. Някои думи се използват само в Америка, други само в Испания. Но испанският дори не е еднакъв и в Америка. Има много различни разновидности на американския испански. След английския, испанският е най-изучаваният чужд език в света. И може да се научи сравнително бързо. Какво чакате още? - ¡Vamos!
Открийте езика!
Румънският принадлежи към източнороманските езици. Той е майчин език на около 28 милиона души. Те живеят предимно в Румъния и Молдова. Румънският е официалният език на Република Молдова. Но в Сърбия и Украйна също има големи ******скоговорящи общности. Румънският е възникнал от латинския. В миналото римляните са владели две провинции в земите около Дунав.

Румънският е най-тясно свързан с италианския. Румънците могат да се разбират с италианците много добре. Обратното обаче не винаги е така. Причината за това е, че _______ят съдържа много славянски думи. Звуковата система е силно повлияна от съседните славянски езици. Затова в ******ската азбука има някои специални знаци. Румънският се пише така, както се говори. Все още се откриват много прилики с древни латински структури ... Точно това прави откриването на езика много вълнуващо!