български » латвийски   Подчинени изречения с че 1


91 [деветдесет и едно]

Подчинени изречения с че 1

-

+ 91 [deviņdesmit viens]

+ Palīgteikumi ar ka 1

91 [деветдесет и едно]

Подчинени изречения с че 1

-

91 [deviņdesmit viens]

Palīgteikumi ar ka 1

Натисни, за да видиш текста:   
българскиlatviešu
Времето утре може би ще е по-хубаво. Rī- v----- b-- l----- l----. +
Откъде знаете това? Kā J-- t- z----? +
Надявам се, че ще е по-хубаво. Es c---- k- t-- b-- l-----. +
   
Той непременно ще дойде. Vi-- n------- a-----. +
Сигурно ли е? Va- t-- i- n-------? +
Зная, че ще дойде. Es z---- k- v--- a-----. +
   
Той непременно ще звънне. Vi-- n------- p--------. +
Наистина ли? Pa------? +
Мисля, че ще звънне. Es d------ k- v--- p--------. +
   
Виното сигурно е старо. Vī-- n------- i- v---. +
Знаете ли това със сигурност? Va- j-- t- d---- z----? +
Предполагам, че е старо. Es p------- k- t-- i- v---. +
   
Нашият шеф изглежда добре. Mū-- v------- i------- l---. +
Намирате ли? Jū- t- d------? +
Намирам, че изглежда дори много добре. Es u------- k- v--- i------- p-- ļ--- l---. +
   
Шефът определено има приятелка. Va------- n------- i- d--------. +
Наистина ли мислите така? Jū- p------- t- d------? +
Твърде възможно е да има приятелка. Ir p------ i--------- k- v---- i- d--------. +
   

Испанският език

Испанският език спада към световните езици. Той е роден език на повече от 380 милиона души. Освен това, има много хора, които го говорят като втори език. Това прави испанският един от най-важните езици на планетата. Той е и най -големият от всички Романски езици. Испаноговорящите наричат езика си Español или Castellano. Терминът Кастелано разкрива произхода на испанския език. Той се е развил от народния език, говорен в района на Кастилия. Повечето испанци говорели Кастелано още през 16-ти век. Днес термините Español и Кастелано се използват взаимозаменяемо. Но те също така могат да имат и политическо измерение. Испанците били разпръснати от завоевания и колонизации. Испански се говори също и в Западна Африка и Филипините.

Но най-много испаноезичните хората живеят в Америка. В Централна и Южна Америка, испанският е доминиращ език. Въпреки това, броят на испано-говорящите хора също се увеличава в САЩ. Около 50 милиона души в САЩ говорят испански. Това е повече, отколкото в самата Испания! Испанският в Америка е различен от европейския испански. Разлики се откриват предимно в лексиката и граматиката. В Америка, например, се използва различна форма на минало време. Има също много различия и в лексиката. Някои думи се използват само в Америка, други само в Испания. Но испанският дори не е еднакъв и в Америка. Има много различни разновидности на американския испански. След английския, испанският е най-изучаваният чужд език в света. И може да се научи сравнително бързо. Какво чакате още? - ¡Vamos!
Открийте езика!
Румънският принадлежи към източнороманските езици. Той е майчин език на около 28 милиона души. Те живеят предимно в Румъния и Молдова. Румънският е официалният език на Република Молдова. Но в Сърбия и Украйна също има големи ******скоговорящи общности. Румънският е възникнал от латинския. В миналото римляните са владели две провинции в земите около Дунав.

Румънският е най-тясно свързан с италианския. Румънците могат да се разбират с италианците много добре. Обратното обаче не винаги е така. Причината за това е, че _______ят съдържа много славянски думи. Звуковата система е силно повлияна от съседните славянски езици. Затова в ******ската азбука има някои специални знаци. Румънският се пише така, както се говори. Все още се откриват много прилики с древни латински структури ... Точно това прави откриването на езика много вълнуващо!