български » португалски BR   Ориентиране


41 [четирийсет и едно]

Ориентиране

-

41 [quarenta e um]

Orientação

41 [четирийсет и едно]

Ориентиране

-

41 [quarenta e um]

Orientação

Натисни, за да видиш текста:   
българскиportuguês BR
Къде е туристическото бюро? On-- é o p---- d- t------?
Имате ли карта на града? Vo-- t-- u- m--- p--- m--?
Може ли да се резервира тук хотелска стая? Eu p---- r------- u- q----- d- h---- a---?
   
Къде е старият град? On-- é o c----- h--------?
Къде е катедралата? On-- é a c-------?
Къде е музеят? On-- é o m----?
   
Къде може да се купят пощенски марки? On-- s- p--- c------ s----?
Къде може да се купят цветя? On-- s- p--- c------ f-----?
Къде може да се купят билети? On-- s- p--- c------ p--------?
   
Къде е пристанището? On-- é o p----?
Къде е пазарът? On-- é o m------?
Къде е замъкът? On-- é o p------ / c------?
   
Кога започва туристическата обиколка? Qu---- c----- a v----- g-----?
Кога свършва туристическата обиколка? Qu---- a---- a v----- g-----?
Колко време трае туристическата обиколка? Qu---- t---- d----- a v----- g-----?
   
Бих искал / искала екскурзовод, който говори немски. Eu q---- u- g--- q-- f--- a-----.
Бих искал / искала екскурзовод, който говори италиански. Eu q---- u- g--- q-- f--- i-------.
Бих искал / искала екскурзовод, който говори френски. Eu q---- u- g--- q-- f--- f------.
   

Универсалният английски език

Английският е най- широко разпространеният език в света. Но Мандаринският, или книжовният китайски, има най-много говорящи. Английският е роден език на "само" 350 милиона души. Въпреки това, английският език има голямо влияние върху другите езици. От средата на 20-ти век, неговата значимост започва да нараства. Това до голяма степен се дължи на развитието на САЩ в суперсила. Английският е първият чужд език, който се преподава в училищата в много държави. Международни организации използват английския език като официален. Английският е също официален език или общ език на много страни. Възможно е, обаче, скоро други езици да поемат тези функции. Английският се числи към Западногерманските езици. Ето защо той е тясно свързана с немският, например. Но езикът се е променила значително през последните 1000 години.

Някога английският език е бил флективен. Но повечето окончания с граматична функция са изчезнали. Затова, английски може да се брои сред изолиращите езици. Този тип език е по-сходен с китайския, отколкото с немския. В бъдеще английският език ще бъде допълнително опростен. Неправилните глаголи най-вероятно ще изчезнат. Английският език е прост, в сравнение с другите индоевропейски езици. Но английският правопис е много труден. Това е така, защото изписването и произношението силно се различават едно от друго. Английският правопис е останал непроменен векове наред. Но произношението се е променило значително. В резултат на това, хората все още пишат по начина по който са говорили през 1400 г. Също така има много вариации в произношението. Само за буквената комбинация ough има цели шест варианта на прочитане! Тествайте се! - thorough, thought, through, rough, bough, cough.
Открийте езика!
Словашкият принадлежи към западнославянските езици. Той е майчин език на повече от 5 милиона души. Тясно свързан е със съседна Чехия. Това се дължи на общото минало в рамките на бившата Чехо******кия. Речниковият състав на двата езика до голяма степен е идентичен. Различията се отнасят преди всичко до звуковата система. Словашкият е възникнал през 10. век под формата на няколко диалекта.

Дълго време след това е бил под влиянието на съседни езици. Днешният писмен език е наложен едва през 19. век. Това е позволило опростяване на някои елементи в сравнение с чешкия. Многото различни диалекти са се запазили и до днес. Словашки се пише с латинската азбука. Това е най-лесно разбираемият език за хората, говорещи други славянски езици ... Би могло да се каже, че _______ят е своеобразен междинен език в славянското пространство. Една добра причина за занимания с този красив език.