català » anglès UK   Les estacions i el temps


16 [setze]

Les estacions i el temps

-

+ 16 [sixteen]

+ Seasons and Weather

Fes un clic per veure el text:   
catalàEnglish UK
Aquestes són les estacions de l’any: Th--- a-- t-- s------: +
La primavera, l’estiu, Sp----- s-----, +
la tardor i l’hivern. au---- / f--- (a-.) a-- w-----. +
   
L'estiu és calorós. Th- s----- i- w---. +
A l'estiu, fa sol. Th- s-- s----- i- s-----. +
A l'estiu, ens agrada passejar. We l--- t- g- f-- a w--- i- s-----. +
   
L'hivern és fred. Th- w----- i- c---. +
A l'hivern neva o plou. It s---- o- r---- i- w-----. +
A l'hivern, ens encanta estar a casa. We l--- t- s--- h--- i- w-----. +
   
Fa fred. It i- c---. +
Plou. It i- r------. +
Fa vent. It i- w----. +
   
Fa calor. It i- w---. +
Fa sol. It i- s----. +
Fa un bon dia. It i- p-------. +
   
Quin temps fa avui? Wh-- i- t-- w------ l--- t----? +
Avui fa fred. It i- c--- t----. +
Avui fa calor. It i- w--- t----. +
   

Aprenentatge i emocions

Ens alegrem quan aconseguim conversar en un idioma estranger. Estem orgullosos de nosaltres mateixos i del nostre progrés en l'aprenentatge de la llengua. Si no tenim èxit, en canvi, acabem enfadats i furstrats. Podem associar, per tant, diferents afectes al procés d'aprenentatge. Les noves investigacions aporten resultats interessants. Ens mostren que les emocions i els afectes ja són importants durant l'aprenentatge. Els nostres sentiments influeixen en l'èxit del nostre aprenentatge. Aprendre suposa sempre una tasca per al nostre cervell. Una tasca que cal resoldre. L'èxit final d'aquesta empresa depèn de les nostres emocions. Si creiem que podem solucionar les dificultats guanyem confiança. Aquesta estabilitat emocional ens ajuda a l'hora d'aprendre. Els pensaments positius estimulen les nostres capacitats intel·lectuals.

Per contra, aprendre amb estrès en dona pitjors resultats. Els dubtes o les preocupacions obstaculitzen un rendiment òptim. Aprenem particularment malament quan tenim por. Llavors el nostre cervell amb prou feines pot emmagatzemar nous continguts. Per tant és important que estiguem sempre motivats a l'hora d'aprendre. Ja que, en definitiva, les emocions influeixen en el nostre aprenentatge. Ara bé: l'aprenentatge influeix també en les nostres emocions! Les mateixes estructures cerebrals que processen fets processen també les emocions. Així que l'aprenentatge pot fer-te feliç: i qui és feliç aprèn millor. Per descomptat, l'aprenentatge no sempre resulta divertit: en ocasions pot ser fins i tot penós. Per aquest motiu, el millor és anar-nos posant petites metes. D'aquesta manera evitarem esgotar el nostre cervell. Garantint el compliment de les nostres expectatives. El nostre èxit es converteix així en una recompensa que ens manté motivats. Ja saps: atreveix-te a aprendre - sense deixar de somriure!
Endevina quin idioma és!
El _______ pertany a les llengües indoeuropees, però no està relacionat amb cap altre idioma del món. No hem de confondre el _______ modern amb el _______ antic. El _______ antic encara s’ensenya a moltes escoles i universitats, i en el passat va ser la llengua de la ciència i la filosofia. També s’utilitzava com a llengua franca entre els que viatjaven pel món. El _______ modern, en canvi, és l’idioma natiu de 13 milions de persones,

i va evolucionar del _______ antic. És difícil saber quan es va originar exactament. Però una cosa és certa, la seva estructura és molt més simple que la del _______ antic. També conserva numeroses formes arcaiques. És un idioma bastant uniforme, i quasi no té cap dialecte. El seu sistema d’escriptura utilitza l’alfabet _______, el qual compta amb 2500 anys d’antiguitat. Una fet curiós és que el _______ es troba entre els idiomes amb un major vocabulari. Així que ja ho saps, si vols tenir un vocabulari ben ample, comença a aprendre _______!