català » anglès UK   A l'oficina de correus


59 [cinquanta-nou]

A l'oficina de correus

-

+ 59 [fifty-nine]

+ At the post office

Fes un clic per veure el text:   
catalàEnglish UK
On és l'oficina de correus més propera? Wh--- i- t-- n------ p--- o-----? +
Quina és la distància fins a l'oficina de correus més pròxima? Is t-- p--- o----- f-- f--- h---? +
On és la bústia més pròxima? Wh--- i- t-- n------ m--- b--? +
   
Necessito alguns segells. I n--- a c----- o- s-----. +
Per a una postal i una carta. Fo- a c--- a-- a l-----. +
Quant costa el franqueig per a Amèrica? Ho- m--- i- t-- p------ t- A------? +
   
Quant pesa el paquet? Ho- h---- i- t-- p------? +
Que el puc enviar per via aèria? Ca- I s--- i- b- a-- m---? +
Quant de temps triga fins que arriba? Ho- l--- w--- i- t--- t- g-- t----? +
   
On puc trucar? Wh--- c-- I m--- a c---? +
On és la cabina telefònica més pròxima? Wh--- i- t-- n------ t-------- b----? +
Que té una targeta de telèfon? Do y-- h--- c------ c----? +
   
Que té una guia telefònica? Do y-- h--- a t-------- d--------? +
Sap el codi per trucar a Àustria? Do y-- k--- t-- a--- c--- f-- A------? +
Un moment, vaig a veure. On- m------ I--- l--- i- u-. +
   
La línia està sempre ocupada. Th- l--- i- a----- b---. +
Quin número ha marcat vostè? Wh--- n----- d-- y-- d---? +
Primer ha de marcar el zero! Yo- h--- t- d--- a z--- f----! +
   
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/0/c/2/50languages.com/httpd.www/common/languages.php on line 295

Les emocions també s'expressen en llengües diferents!

Al món es parlen molts idiomes diferents. No hi ha un llenguatge humà que sigui universal. Però què passa amb la nostra expressió facial? És el llenguatge de les emocions universal? No, també aquí hi ha diferències! Durant molt temps es va creure que totes les persones expressaven les seves emocions de la mateixa manera. Es considerava que les expressions facials eren compreses de forma universal. Charles Darwin pensava que les emocions eren de vital importància pels éssers humans. Per això, haurien de ser interpretades de la mateixa manera en totes les cultures. Però estudis recents han demostrat una altra cosa. Han demostrat, precisament, que també en el llenguatge de les emocions hi ha diferències. Això vol dir que l'expressió facial estigui condicionada per la nostra pròpia cultura. I així les persones mostren i interpreten les seves emocions de forma diversa.

Els científics distingeixen sis emocions primàries. Són alegria, tristesa, ira, fàstic, por i sorpresa. Però l'expressió facial dels europeus es diferencia de la dels asiàtics. Els uns i els altres, a més, llegeixen coses diferents en els mateixos rostres. Això és el que han confirmat diversos experiments. A uns subjectes, per exemple, se'ls va fer observar diferents cares en un ordinador. Els subjectes havien de descriure el que veien en aquells rostres. Hi ha diverses raons per les quals els resultats van ser diferents. Les emocions es mostren més en unes cultures que en altres. La intensitat de les expressions facials es comprèn de formes diferents en un lloc o altre del món. Així mateix, persones de cultures diferents es fixen en coses diferents. Els asiàtics es concentren en els ulls quan volen interpretar el rostre d'una persona. Els europeus i americans, en canvi, es fixen a la boca. Hi ha un gest, però, que és comprèn bé en totes les cultures... Es tracta d'un somriure amable!
Endevina quin idioma és!
El _______ pertany a la familia de les llengües eslaves meridionals. Té uns 10 milions de parlants, la majoria procedents de Bulgària, però també es parla en altres països com Ucraïna y Moldàvia. És una de les llengües eslaves més antigues documentades. També compta amb algunes peculiaritats pròpies.

Resulta particularment interessant la seva similitud amb l’albanès i el romanès, dos idiomas que no són d’origen eslau. Encara que ambdues branques compten amb varis paral·lelismes. Per aquest motiu s’els engloba habitualment com a llengües lenguas balcàniques, ja que tenen moltes característiques en comú, però no estàn relacionades entre elles. Els verbs _______s presenten varies formes, però careixen del mode infinitiu. Si vols aprendre aquest peculiar idioma, veuràs com de seguida descubriràs moltíssimes coses interessants.