català » anglès UK   Fer preguntes 2


63 [seixanta-tres]

Fer preguntes 2

-

+ 63 [sixty-three]

+ Asking questions 2

Fes un clic per veure el text:   
catalàEnglish UK
(Jo) tinc un passatemps. I h--- a h----. +
(Jo) jugo a tennis. I p--- t-----. +
On és la pista de tennis? Wh--- i- t-- t----- c----? +
   
Tens un passatemps preferit? Do y-- h--- a h----? +
Jugo a futbol. I p--- f------- / s----- (a-.). +
On és el camp de futbol? Wh--- i- t-- f------- / s----- (a-.) f----? +
   
Em fa mal el braç. My a-- h----. +
El peu i la mà també em fan mal. My f--- a-- h--- a--- h---. +
On és el metge? Is t---- a d-----? +
   
Tinc un cotxe. I h--- a c-- / a- a---------. +
També tinc una motocicleta. I a--- h--- a m---------. +
On és el pàrquing? Wh--- c---- I p---? +
   
Tinc un jersei. I h--- a s------. +
També tinc una jaqueta i uns pantalons texans. I a--- h--- a j----- a-- a p--- o- j----. +
On és la rentadora? Wh--- i- t-- w------ m------? +
   
Tinc un plat. I h--- a p----. +
Tinc un ganivet, una forquilla i una cullera. I h--- a k----- a f--- a-- a s----. +
On són la sal i el pebre? Wh--- i- t-- s--- a-- p-----? +
   
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/0/c/2/50languages.com/httpd.www/common/languages.php on line 295

El cos reacciona a la parla

La parla es processa en el nostre cervell. Quan escoltem o llegim alguna cosa, el nostre cervell està actiu. Això és una cosa que pot mesurar-se amb mètodes diversos. Però no només reacciona el nostre cervell davant els estímuls lingüístics. Estudis recents revelen que el llenguatge activa també el nostre cos. El nostre cos treballa en sentir o llegir algunes paraules. Es tracta especialment de paraules que refereixen reaccions físiques. La paraula somriure és un bon exemple del que estem dient. Quan llegim aquesta paraula activem els nostres ‘músculs del somriure’. De la mateixa manera, les paraules negatives ens produeixen un efecte mesurable. Per exemple, la paraula dolor. El nostre cos mostra una subtil reacció de dolor quan llegim la paraula. Es podria dir que imitem el que llegim o escoltem.

I com més vívid és el llenguatge, més gran és la nostra reacció. Una descripció precisa provoca en nosaltres una potent reacció com a resposta. L'activitat del cos es va mesurar en un experiment. Als individus participants en l'experiment se'ls va mostrar diferents paraules. Es tractava de paraules positives i negatives. L'expressió facial dels subjectes va canviar durant l'experiment. Els moviments de la boca i el front van patir variacions. Això demostra que la llengua provoca en nosaltres un efecte notable. Les paraules són una mica més que un simple mitjà de comunicació. El nostre cervell tradueix la parla en un llenguatge corporal. Però el funcionament exacte d'aquest procés encara no s'ha investigat. Molt possiblement, però, els resultats dels estudis en aquest camp tinguin conseqüències importants. Els metges discuteixen la millor manera de tractar els pacients. Ja que molts malalts estan obligats a seguir un llarg procés terapèutic. I durant la teràpia hi ha molt a dir...
Endevina quin idioma és!
L’_______ americà pertany al grup de les llengües germàniques occidentals. Es tracta d’un dialecte nord-americà, al igual que l’_______ canadenc. Té 300 milions de parlants natius, pel que es converteix en la variant d’_______ més parlada en tot el món. És molt similar a l’_______ britànic. De fet, els parlants de ambdues variants poden comunicar-se entre ells sense cap problema. Tan sols resulta complicat quan un d’ells parla amb un accent molt tancat.

Però també tenen les seves diferències, i es troben principalment en la pronunciació, el vocabulari i l’ortografia. En molts casos, la gramàtica i la puntuació es barregen entre les dues variants. La rellevància de l’_______ ha augmentat considerablement en comparació amb la de l’_______ britànic. Això és degut a la gran influència de la indústria del cinema i la música a Amèrica del nord. Han exportat el seu idioma per tot el món durant segles. Inclús a la India i Pakistàn, que una vegada van ser colònies britàniques, estàn adoptant “americanismes" en la actualitat. Aprèn _______ americà, és l’idioma més influent del món!