català » anglès UK   argumentar alguna cosa 1


75 [setanta-cinc]

argumentar alguna cosa 1

-

+ 75 [seventy-five]

+ giving reasons 1

Fes un clic per veure el text:   
catalàEnglish UK
Per què no ve vostè? Wh- a----- y-- c-----? +
El temps és molt dolent. Th- w------ i- s- b--. +
No vinc perquè el clima és molt dolent. I a- n-- c----- b------ t-- w------ i- s- b--. +
   
Per què no ve? Wh- i---- h- c-----? +
No és convidat. He i---- i------. +
No ve perquè no és convidat. He i---- c----- b------ h- i---- i------. +
   
Per què no véns? Wh- a----- y-- c-----? +
No tinc temps. I h--- n- t---. +
No vinc perquè no tinc temps. I a- n-- c----- b------ I h--- n- t---. +
   
Per què no et quedes? Wh- d---- y-- s---? +
Encara haig de treballar. I s---- h--- t- w---. +
No em quedo perquè encara haig de treballar. I a- n-- s------ b------ I s---- h--- t- w---. +
   
Per què se’n va ja? Wh- a-- y-- g---- a------? +
Estic cansat. I a- t----. +
Me’n vaig perquè estic cansat / -ada. I’- g---- b------ I-- t----. +
   
Per què se’n va ja? Wh- a-- y-- g---- a------? +
Ja és tard. It i- a------ l---. +
Me’n vaig perquè ja és tard. I’- g---- b------ i- i- a------ l---. +
   
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/0/c/2/50languages.com/httpd.www/common/languages.php on line 295

Llengua materna = emocional, idioma estranger = racional?

En aprendre un altre idioma estem estimulant el nostre cervell. El nostre pensament canvia amb l'aprenentatge. Ens fem més creatius i flexibles. Els raonaments difícils es tornen menys ardus per a les persones que parlen diversos idiomes. La memòria s'exercita aprenent. Com més aprenem, millor funciona. Les persones que han après llengües aprenen altres coses més ràpidament. Estan en condicions de concentrar-se més i millor sobre un tema particular. Així en resolen els problemes amb major celeritat. Les persones multilingües tenen per això més poder de decisió. Però com es decideixen depèn també de les llengües. Les llengües amb les que pensem influeixen en les nostres resolucions. Els científics han experimentat això amb diversos subjectes.

Tots els individus de l'experiment eren bilingües. A més de la seva llengua natal parlaven alguna altra llengua. En l'experiment, els subjectes havien de respondre una pregunta. La pregunta estava relacionada amb la solució d'un problema. Els subjectes de l'estudi havien de decidir-se entre dues alternatives. Una de les opcions era clarament més arriscada que l'altra. Cada individu havia de respondre la pregunta en els dos idiomes. I les respostes canviaven quan els idiomes també ho feien! Quan feien servir la seva llengua materna, els individus es decantaven per l'alternativa de risc. En canvi, quan s'expressaven en l'altra llengua escollien l'opció més segura. Després d'aquest experiment, els subjectes de l'estudi encara van haver de fer apostes. També llavors es va fer visible una clara diferència. Quan apostaven en la llengua que no era la materna es mostraven més prudents. Els investigadors creuen que ens concentrem més quan parlem en llengües diferents a la materna. Llavors prenem decisions de forma no emocional sinó racional...
Endevina quin idioma és!
El _______ és, sens dubte, un dels idiomes més fascinants que existeixen. Són molts el que consideren el seu sistema d’escriptura especialment interessant. Està compost pels ideogrames xinesos i dos silabaris. Una altra característica del _______ és que té varis dialectes, els quals, en molts casos, es diferencien significativament els uns dels altres. Pel que és possible que dues persones de diferents regions no puguin entendre’s entre elles. El _______ té, a més, un accent melòdic.

Per tant, si cal emfatitzar una paraula, aquesta no es menciona més fortament. Els matissos dels seus sons són molt variats. Aproximadament uns 130 milions de persones parlen el _______. La majoria dels seus parlants són, naturalment, del Japó, encara que també s’hi poden trobar grans grups de parlants de _______ al Brasil i a Nortamèrica. Aquests parlants són els descendents d’immigrants ******essos. Com a segona llengua el parlen relativament poques persones. I aquest és justament un dels motius pel que hauriem d’aprendre aquest impressionant idioma!