ελληνικά » αγγλικά UK   Επιρρήματα


100 [εκατό]

Επιρρήματα

-

+ 100 [one hundred]

+ Adverbs

Κάνετε κλικ για να δείτε το κείμενο:   
ελληνικάEnglish UK
ήδη – ποτέ μέχρι τώρα al----- – n-- y-t +
Έχετε επισκεφτεί ποτέ το Βερολίνο; Ha-- y-- a------ b--- t- B-----? +
Όχι, ποτέ μέχρι τώρα. No- n-- y--. +
   
κάποιος – κανείς / κανένας so----- – n- o-e +
Ξέρετε κάποιον εδώ; Do y-- k--- s------ h---? +
Όχι, δεν ξέρω κανέναν εδώ. No- I d---- k--- a----- h---. +
   
ακόμα – όχι πια / πλέον a l----- l----- – n-- m--- l----r +
Θα μείνετε πολύ ακόμα εδώ; Wi-- y-- s--- h--- a l----- l-----? +
Όχι, δεν θα μείνω πολύ ακόμη εδώ. No- I w---- s--- h--- m--- l-----. +
   
κάτι ακόμα – τίποτα άλλο so------- e--- – n------ e--e +
Θα θέλατε να πιείτε κάτι ακόμα; Wo--- y-- l--- t- d---- s-------- e---? +
Όχι, δε θα ήθελα τίποτα άλλο. No- I d---- w--- a------- e---. +
   
ήδη κάτι – τίποτα ακόμα so------- a------ – n------ y-t +
Έχετε φάει ήδη κάτι; Ha-- y-- a------ e---- s--------? +
Όχι, δεν έχω φάει τίποτα ακόμα. No- I h------ e---- a------- y--. +
   
κάποιος ακόμα – κανείς άλλος so----- e--- – n- o-- e--e +
Θα ήθελε κάποιος ακόμα καφέ; Do-- a----- e--- w--- a c-----? +
Όχι, κανείς άλλος. No- n- o-- e---. +
   

Η αραβική γλώσσα

Η αραβική γλώσσα είναι μία από τις σπουδαιότερες στον κόσμο. Περισσότεροι από 300 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν αραβικά. Ζούνε σε περισσότερες από 20 διαφορετικές χώρες. Τα αραβικά ανήκουν στις αφροασιατικές γλώσσες. Η αραβική γλώσσα δημιουργήθηκε πριν από πολλές χιλιετίες. Αρχικά η γλώσσα ομιλούταν στην αραβική χερσόνησο. Από εκεί εξαπλώθηκε περαιτέρω. Ο γραπτός λόγος στην αραβική γλώσσα διαφέρει πολύ από την επίσημη γλώσσα. Επίσης, υπάρχουν πολλές διαφορετικές αραβικές διάλεκτοι. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι σε κάθε περιοχή μιλούν και διαφορετικά. Συχνά, άτομα που μιλούν διάφορες διαλέκτους δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Οι ταινίες των αραβικών χωρών συνήθως μεταγλωττίζονται γι' αυτόν το λόγο. Μόνο έτσι μπορούν να γίνουν κατανοητές σε όλες τις αραβόφωνες περιοχές.

Τα κλασσικά επίσημα αραβικά δεν ομιλούνται σχεδόν καθόλου σήμερα. Υπάρχουν μόνο σε γραπτή μορφή. Τα βιβλία και οι εφημερίδες χρησιμοποιούν την κλασσική επίσημη αραβική γλώσσα. Μέχρι σήμερα, τα αραβικά δεν έχουν την δική τους τεχνική γλώσσα. Οι ορολογίες έρχονται συχνά από άλλες γλώσσες. Εδώ κυριαρχούν κυρίως τα γαλλικά και τα αγγλικά. Το ενδιαφέρον για τα αραβικά έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να μάθουν αραβικά. Σε κάθε πανεπιστήμιο και σε πολλά σχολεία προσφέρονται μαθήματα. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν την αραβική γραφή ιδιαιτέρα συναρπαστική. Γράφεται με φορά από τα δεξιά προς τα αριστερά. Η προφορά και η γραμματική των Αραβικών δεν είναι τόσο απλή. Υπάρχουν πολλοί ήχοι και κανόνες που είναι άγνωστοι στις άλλες γλώσσες. Για αυτό, κατά την εκμάθηση, πρέπει να ακολουθούμε μια ορισμένη σειρά. Πρώτα η προφορά, μετά η γραμματική, μετά η γραφή...
Μαντέψτε ποια είναι η γλώσσα!
Τα _______ (ή τάι) ανήκουν στην οικογένεια των γλωσσών Τάι-Καντάι. Είναι η μητρική γλώσσα για περίπου 20 εκατομμύρια ανθρώπους. Σε αντίθεση με τις περισσότερες δυτικές γλώσσες, τα τάι είναι μια τονική γλώσσα. Στις τονικές γλώσσες η προφορά των συλλαβών είναι αποφασιστική για τη σημασία τους. Οι περισσότερες λέξεις στα τάι είναι μονοσύλλαβες. Ανάλογα με τον τονισμό, κάθε λέξη μπορεί να σημαίνει κάτι άλλο. Συνολικά τα τάι χωρίζονται σε πέντε διαφορετικές τονικότητες.

Η ******ή κοινωνία ήταν για πολλούς αιώνες δομημένη με αυστηρή ιεραρχία. Γι' αυτό το λόγο στα τάι αναγνωρίζονται ακόμη και σήμερα τουλάχιστον πέντε διαφορετικά επίπεδα. Αυτά έχουν εύρος από την απλή καθομιλουμένη γλώσσα μέχρι την πολύ ευγενική μορφή της γλώσσας. Περαιτέρω, τα τάι διαχωρίζονται σε πολλές τοπικές διαλέκτους. Το γραφικό σύστημα της γλώσσας είναι μια μεικτή μορφή από αλφαβήτα και συλλαβική γραφή. Η γραμματική δεν είναι τόσο πολύπλοκη. Επειδή τα τάι είναι άκλιτη γλώσσα, δεν υπάρχουν πτώσεις ούτε κλίσεις. Μάθετε τάι, είναι πραγματικά μια εντυπωσιακή γλώσσα!