ελληνικά » αγγλικά UK   Χρώματα


14 [δεκατέσσερα]

Χρώματα

-

+ 14 [fourteen]

+ Colors

Κάνετε κλικ για να δείτε το κείμενο:   
ελληνικάEnglish UK
Το χιόνι είναι λευκό. Sn-- i- w----. +
Ο ήλιος είναι κίτρινος. Th- s-- i- y-----. +
Το πορτοκάλι είναι πορτοκαλί. Th- o----- i- o-----. +
   
Το κεράσι είναι κόκκινο. Th- c----- i- r--. +
Ο ουρανός είναι μπλε. Th- s-- i- b---. +
Το γρασίδι είναι πράσινο. Th- g---- i- g----. +
   
Το χώμα είναι καφέ. Th- e---- i- b----. +
Το σύννεφο είναι γκρι. Th- c---- i- g--- / g--- (a-.). +
Τα λάστιχα είναι μαύρα. Th- t---- / t---- (a-.) a-- b----. +
   
Τι χρώμα έχει το χιόνι; Λευκό. Wh-- c----- / c---- (a-.) i- t-- s---? W----. +
Τι χρώμα έχει ο ήλιος; Κίτρινο. Wh-- c----- / c---- (a-.) i- t-- s--? Y-----. +
Τι χρώμα έχει το πορτοκάλι; Πορτοκαλί. Wh-- c----- / c---- (a-.) i- t-- o-----? O-----. +
   
Τι χρώμα έχει το κεράσι; Κόκκινο. Wh-- c----- / c---- (a-.) i- t-- c-----? R--. +
Τι χρώμα έχει ο ουρανός; Μπλε. Wh-- c----- / c---- (a-.) i- t-- s--? B---. +
Τι χρώμα έχει το γρασίδι; Πράσινο. Wh-- c----- / c---- (a-.) i- t-- g----? G----. +
   
Τι χρώμα έχει το χώμα; Καφέ. Wh-- c----- / c---- (a-.) i- t-- e----? B----. +
Τι χρώμα έχει το σύννεφο; Γκρι. Wh-- c----- / c---- (a-.) i- t-- c----? G--- / G--- (a-.). +
Τι χρώμα έχουν τα λάστιχα; Μαύρο. Wh-- c----- / c---- (a-.) a-- t-- t---- / t---- (a-.)? B----. +
   

Οι γυναίκες μιλούν διαφορετικά από τους άντρες

Όλοι γνωρίζουμε, ότι οι γυναίκες διαφέρουν από τους άντρες. Γνωρίζατε όμως ότι μιλούν και διαφορετικά; Αυτό έχουν δείξει πολλές μελέτες. Οι γυναίκες χρησιμοποιούν διαφορετικά λεκτικά σχήματα από τους άντρες. Συχνά εκφράζονται λιγότερο άμεσα και πιο συγκρατημένα. Οι άνδρες, αντιθέτως, χρησιμοποιούν συνήθως μια άμεση και ξεκάθαρη γλώσσα. Αλλά και τα θέματα τα οποία συζητούν είναι διαφορετικά. Οι άντρες κυρίως μιλούν για ειδήσεις, οικονομία και αθλητικά. Οι γυναίκες προτιμούν κοινωνικά θέματα, όπως η οικογένεια και η υγεία. Οπότε, οι άντρες μιλούν κυρίως για γεγονότα. Οι γυναίκες προτιμούν να μιλούν για ανθρώπους Προκαλεί εντύπωση ότι οι γυναίκες προσπαθούν να χρησιμοποιούν μια “αδύναμη” γλώσσα. Αυτό σημαίνει ότι εκφράζονται πιο προσεκτικά ή ευγενικά.

Επίσης οι γυναίκες κάνουν πιο πολλές ερωτήσεις. Επιδιώκοντας προφανώς με αυτόν τον τρόπο την αρμονία και την αποφυγή παρεξηγήσεων. Εκτός αυτού, οι γυναίκες έχουν πολύ μεγαλύτερο λεξιλόγιο για τα αισθήματα. Για τους άντρες συχνά η συνομιλία είναι μια μορφή ανταγωνισμού. Η γλώσσα τους είναι σαφώς πιο προκλητική και επιθετική. Οι άντρες, επίσης, χρησιμοποιούν λιγότερες λέξεις μέσα σε μια μέρα από ότι οι γυναίκες. Μερικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό οφείλεται στην δομή του εγκεφάλου. Διότι ο εγκέφαλος των αντρών διαφέρει από τον εγκέφαλο των γυναικών. Αυτό σημαίνει ότι τα γλωσσικά τους κέντρα είναι δομημένα διαφορετικά. Αν και το πιο πιθανό είναι ότι και άλλοι παράγοντες επιρεάζουν την γλώσσα μας. Σε αυτόν τον τομέα, η επιστήμη βρίσκεται ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο. Ωστόσο, οι άντρες και οι γυναίκες δεν μιλούν τελείως διαφορετικές γλώσσες. Δεν χρειάζεται λοιπόν να υπάρχουν παρεξηγήσεις. Υπάρχουν πολλές στρατηγικές για μια επιτυχημένη επικοινωνία. Η πιο απλή είναι: Να ακούς πιο προσεκτικά τι λέει ο άλλος!
Μαντέψτε ποια είναι η γλώσσα!
Τα _______ ανήκουν στις λατινογενείς γλώσσες. Αυτό σημαίνει ότι έχουν εξελιχθεί από τα λατινικά. Έτσι είναι συγγενικά με άλλες λατινογενείς γλώσσες όπως τα ισπανικά ή τα ιταλικά. Τα _______ σήμερα μιλιούνται σε όλες τις ηπείρους. Είναι η μητρική γλώσσα για περισσότερους από 110 εκατομμύρια ανθρώπους. Συνολικά _______ μιλούν περίπου 220 εκατομμύρια άνθρωποι. Έτσι τα _______ θεωρούνται παγκόσμια γλώσσα.

Πολλοί διεθνείς οργανισμοί χρησιμοποιούν τα _______ ως επίσημη γλώσσα. Παλιότερα ήταν τα _______ επίσης η γλώσσα της διπλωματίας. Σήμερα το ρόλο αυτό τον έχει αναλάβει στο μεγαλύτερο μέρος η αγγλική γλώσσα. Παρ' όλα αυτά τα _______ είναι ακόμη μια από τις σημαντικότερες κοινές διαλέκτους. Και ο αριθμός των χρηστών της γλώσσας αυξάνεται συνεχώς εδώ και χρόνια! Αυτό οφείλεται στην αύξηση του πληθυσμού στην αφρικανική και αραβική περιοχή. Αλλά επίσης σε νησιά της Καραϊβικής ή του Νότιου Ειρηνικού μιλούν _______. Όποιος αγαπά να ταξιδεύει, πρέπει οπωσδήποτε να μάθει _______!