ελληνικά » αγγλικά UK   Στο ξενοδοχείο – άφιξη


27 [είκοσι επτά]

Στο ξενοδοχείο – άφιξη

-

+ 27 [twenty-seven]

+ In the hotel – Arrival

Κάνετε κλικ για να δείτε το κείμενο:   
ελληνικάEnglish UK
Έχετε ελεύθερο δωμάτιο; Do y-- h--- a v----- r---? +
Έχω κάνει κράτηση για ένα δωμάτιο. I h--- b----- a r---. +
Το όνομά μου είναι Müller. My n--- i- M-----. +
   
Χρειάζομαι ένα μονόκλινο δωμάτιο. I n--- a s----- r---. +
Χρειάζομαι ένα δίκλινο δωμάτιο. I n--- a d----- r---. +
Πόσο κοστίζει η διανυκτέρευση; Wh-- d--- t-- r--- c--- p-- n----? +
   
Θα ήθελα ένα δωμάτιο με μπάνιο. I w---- l--- a r--- w--- a b-------. +
Θα ήθελα ένα δωμάτιο με ντουζιέρα. I w---- l--- a r--- w--- a s-----. +
Μπορώ να δω το δωμάτιο; Ca- I s-- t-- r---? +
   
Υπάρχει γκαράζ εδώ; Is t---- a g----- h---? +
Υπάρχει χρηματοκιβώτιο εδώ; Is t---- a s--- h---? +
Υπάρχει φαξ εδώ; Is t---- a f-- m------ h---? +
   
Εντάξει, θα το κλείσω το δωμάτιο. Fi--- I--- t--- t-- r---. +
Ορίστε τα κλειδιά. He-- a-- t-- k---. +
Αυτές είναι οι αποσκευές μου. He-- i- m- l------. +
   
Τι ώρα σερβίρεται το πρωινό; Wh-- t--- d- y-- s---- b--------? +
Τι ώρα σερβίρεται το μεσημεριανό; Wh-- t--- d- y-- s---- l----? +
Τι ώρα σερβίρεται το βραδινό; Wh-- t--- d- y-- s---- d-----? +
   

Τα διαλείμματα είναι σημαντικά για την επιτυχία της μάθησης

Όποιος θέλει να μαθαίνει με επιτυχία, πρέπει να κάνει συχνά διαλείμματα! Σ' αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει νέες επιστημονικές μελέτες. Οι ερευνητές μελέτησαν τις φάσεις της μάθησης. Για αυτόν το σκοπό, προσομοιώθηκαν διάφορες καταστάσεις μάθησης. Αφομοιώνουμε καλύτερα τις πληροφορίες σε μικρές δόσεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να μαθαίνουμε πολλά πράγματα μαζί. Τα διαλείμματα ανάμεσα στις μαθησιακές ενότητες είναι απαραίτητα. Η επιτυχία μας στη μάθηση εξαρτάται ακόμη και από βιοχημικές διαδικασίες. Αυτές οι διαδικασίες τρέχουν μέσα στον εγκέφαλο μας. Καθορίζουν το βέλτιστο ρυθμό της μάθησης. Όταν μαθαίνουμε κάτι καινούργιο, ο εγκέφαλός μας παράγει συγκεκριμένες ουσίες. Αυτές οι ουσίες επηρεάζουν τη δραστηριότητα των εγκεφαλικών μας κυττάρων. Δύο συγκεκριμένα ένζυμα παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σ'αυτή τη διαδικασία.

Ελευθερώνονται την ώρα της εκμάθησης νέων πραγμάτων. Αλλά δεν παράγονται ταυτόχρονα. Δρουν διαδοχικά. Ωστόσο, μαθαίνουμε καλύτερα όταν και τα δύο ένζυμα είναι παρόντα ταυτόχρονα. Και αυτή η επιτυχία αυξάνεται δραματικά όταν κάνουμε συχνά διαλείμματα. Έχει σημασία, επομένως, η διάρκεια της μελέτης να είναι διαφορετική κάθε φορά. Και η διάρκεια των διαλειμμάτων πρέπει να είναι διαφορετική. Ιδανικά, τα πρώτα δύο διαλείμματα να είναι των δέκα λεπτών έκαστο. Το επόμενη διάλειμμα να είναι πέντε λεπτά. Μετά κάνουμε ένα ακόμα διάλειμμα διάρκειας 30 λεπτών. Στα διαλείμματα, το μυαλό μας απομνημονεύει καλά αυτά που έμαθε. Κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων πρέπει να αποχωρούμε από τον χώρο μελέτης. Επίσης καλή ιδέα είναι να κινούμαστε κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Οπότε, διακόψτε την μελέτη και κάντε ενδιάμεσα έναν σύντομο περίπατο. Και μην έχετε τύψεις- αφού ταυτόχρονα μαθαίνετε!
Μαντέψτε ποια είναι η γλώσσα!
Τα _______ ανήκουν στις βαλτικές γλώσσες. Τα μιλούν περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι. Αυτοί ζούν στη Λιθουανία, στη Λευκορωσία και στην Πολωνία. Τα _______ έχουν στενή συγγένεια μόνο με τα λετονικά. Αν και η Λιθουανία είναι μια σχετικά μικρή χώρα, η γλώσσα της διακρίνεται σε πολλές διαλέκτους. Τα _______ γράφονται με λατινικούς χαρακτήρες αλλά έχουν και μερικούς ιδιαίτερους χαρακτήρες. Τυπικό χαρακτηριστικό τους είναι τα διπλά φωνήεντα.

Επίσης υπάρχουν πολλές παραλλαγές των φωνηέντων, όπως για παράδειγμα, τα βραχέα, τα μακρά και τα ρινικά. Η προφορά των ******ικών δεν είναι δύσκολη. Πολύ πιο περίπλοκος όμως είναι ο τονισμός, διότι είναι ευέλικτος. Αυτό σημαίνει ότι συνάδει με τη γραμματική μορφή της λέξης. Είναι ενδιαφέρον ότι τα _______ είναι μια αρχαϊκή γλώσσα. Θεωρείται ως η γλώσσα, η οποία έχει απομακρυνθεί το λιγότερο, από την γονεϊκή γλώσσα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη μοιάζει πολύ με την πρώτη ινδοευρωπαϊκή γλώσσα. Όποιος θέλει να μάθει, πως μιλούσαν οι πρόγονοί μας, θα πρέπει να μάθει _______ …