ελληνικά » αγγλικά UK   Στο ξενοδοχείο – εξέκφραση παραπόνων


28 [είκοσι οκτώ]

Στο ξενοδοχείο – εξέκφραση παραπόνων

-

+ 28 [twenty-eight]

+ In the hotel – Complaints

Κάνετε κλικ για να δείτε το κείμενο:   
ελληνικάEnglish UK
Η ντουζιέρα δεν λειτουργεί. Th- s----- i---- w------. +
Δεν βγαίνει ζεστό νερό. Th--- i- n- w--- w----. +
Μπορείτε να το φτιάξετε; Ca- y-- g-- i- r-------? +
   
Στο δωμάτιο δεν υπάρχει τηλέφωνο. Th--- i- n- t-------- i- t-- r---. +
Στο δωμάτιο δεν υπάρχει τηλεόραση. Th--- i- n- T- i- t-- r---. +
Το δωμάτιο δεν έχει μπαλκόνι. Th- r--- h-- n- b------. +
   
Στο δωμάτιο έχει πολλή φασαρία. Th- r--- i- t-- n----. +
Το δωμάτιο είναι πολύ μικρό. Th- r--- i- t-- s----. +
Το δωμάτιο είναι πολύ σκοτεινό. Th- r--- i- t-- d---. +
   
Η θέρμανση δεν λειτουργεί. Th- h----- i---- w------. +
Το κλιματιστικό δεν λειτουργεί. Th- a--------------- i---- w------. +
Η τηλεόραση είναι χαλασμένη. Th- T- i---- w------. +
   
Αυτό δεν μου αρέσει. I d---- l--- t---. +
Αυτό είναι πολύ ακριβό για μένα. Th---- t-- e--------. +
Έχετε κάτι πιο φτηνό; Do y-- h--- a------- c------? +
   
Έχει εδώ κοντά ξενώνα νεότητας; Is t---- a y---- h----- n-----? +
Έχει εδώ κοντά πανσιόν; Is t---- a b------- h---- / a b-- a-- b-------- n-----? +
Έχει εδώ κοντά εστιατόριο; Is t---- a r--------- n-----? +
   

Θετικές γλώσσες, αρνητικές γλώσσες

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι είτε αισιόδοξοι είτε απαισιόδοξοι. Αυτό ισχύει και στις γλώσσες! Οι επιστήμονες μελετούν διαρκώς το λεξιλόγιο των γλωσσών. Καταλήγοντας έτσι σε εκπληκτικά αποτελέσματα. Στα αγγλικά υπάρχουν, για παράδειγμα, περισσότερες αρνητικές λέξεις παρά θετικές. Υπάρχουν οι διπλάσιες λέξεις για τα αρνητικά συναισθήματα. Στις δυτικές κοινωνίες, το λεξιλόγιο επηρεάζει τους ομιλούντες. Εκεί, οι άνθρωποι παραπονούνται συχνά. Επίσης επικρίνουν πολλά πράγματα. Επομένως, η γλώσσα που χρησιμοποιούν συχνά είναι μάλλον αρνητικά χρωματισμένη. Οι αρνητικές λέξεις είναι ενδιαφέρουσες και από άλλη άποψη. Περιλαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες από τις θετικές εκφράσεις. Η αιτία γι΄αυτό θα μπορούσε να κρύβεται στην ανθρώπινη εξέλιξη.

Για όλα τα ζωντανά όντα ήταν πάντα σημαντικό να εντοπίζουν τους κινδύνους. Έπρεπε να αντιδρούν γρήγορα στους κινδύνους. Ακόμη έπρεπε να προειδοποιούν τους άλλους για τους κινδύνους. Γι΄αυτό η άμεση προώθηση πολλών πληροφοριών ήταν απαραίτητη. Όσο δυνατόν περισσότερες πληροφορίες με όσο δυνατόν λιγότερες λέξεις. Πέρα από αυτό, η αρνητική γλώσσα δεν έχει κανένα σημαντικό πλεονέκτημα. Αυτό μπορεί ο καθένας μας να το φανταστεί με ευκολία. Οι άνθρωποι που εκφράζονται μόνο αρνητικά, σίγουρα δεν είναι αγαπητοί. Εκτός αυτού, η αρνητική γλώσσα επιδρά στα συναισθήματα μας. Η θετική γλώσσα, αντιθέτως, έχει θετική επίδραση. Οι θετικοί άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα τους. Πρέπει, επομένως, να χρησιμοποιούμε πιο προσεκτικά τη γλώσσα μας. Διότι εμείς επιλέγουμε το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούμε. Και μέσω της γλώσσας, διαμορφώνουμε την καθημερινότητά μας. Για αυτό λοιπόν, να μιλάτε θετικά!
Μαντέψτε ποια είναι η γλώσσα!
Τα ******τι ανήκουν στις ινδοϊρανικές γλώσσες. Τα μιλούν στη νότια και κεντρική Ινδία. Για περισσότερους από 70 εκατομμύρια ανθρώπους τα ******τι είναι μητρική γλώσσα. Έτσι συγκαταλέγεται στις 20 πιο συχνά ομιλούμενες γλώσσες του κόσμου. Τα ******τι γράφονται με την ίδια γραφή, η οποία χρησιμοποιείται και για τα χίντι. Σε αυτήν την γραμματογραφή κάθε χαρακτήρας αντιπροσωπεύει έναν ήχο. Υπάρχουν 12 φωνήεντα και 36 σύμφωνα.

Οι αριθμοί είναι σχετικά πολύπλοκοι. Για κάθε αριθμό από το 1 μέχρι το 100 υπάρχει μία λέξη. Γι' αυτό κάθε αριθμός μαθαίνεται ξεχωριστά. Τα ******τι διαχωρίζονται σε 42 διαφορετικές διαλέκτους. Όλες μαρτυρούν πολλά για την εξέλιξη της γλώσσας. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό των ******τι είναι η μεγάλη τους λογοτεχνική παράδοση. Υπάρχουν κείμενα που είναι πάνω από 1.000 ετών. Όποιος ενδιαφέρεται για την ιστορία της Ινδίας, πρέπει να ασχοληθεί με τα ******τι!