ελληνικά » αγγλικά UK   Θέτω ερωτήσεις 2


63 [εξήντα τρία]

Θέτω ερωτήσεις 2

-

+ 63 [sixty-three]

+ Asking questions 2

Κάνετε κλικ για να δείτε το κείμενο:   
ελληνικάEnglish UK
Έχω ένα χόμπι. I h--- a h----. +
Παίζω τένις. I p--- t-----. +
Πού υπάρχει γήπεδο τένις; Wh--- i- t-- t----- c----? +
   
Εσύ έχεις κάποιο χόμπι; Do y-- h--- a h----? +
Παίζω ποδόσφαιρο. I p--- f------- / s----- (a-.). +
Πού υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου; Wh--- i- t-- f------- / s----- (a-.) f----? +
   
Πονάει το χέρι μου. My a-- h----. +
Το πόδι μου και ο καρπός μου πονάνε επίσης. My f--- a-- h--- a--- h---. +
Πού υπάρχει ένας γιατρός; Is t---- a d-----? +
   
Έχω αυτοκίνητο. I h--- a c-- / a- a---------. +
Έχω μηχανή. I a--- h--- a m---------. +
Πού υπάρχει χώρος στάθμευσης / πάρκινγκ; Wh--- c---- I p---? +
   
Έχω ένα πουλόβερ. I h--- a s------. +
Έχω επίσης ένα μπουφάν και ένα τζιν παντελόνι. I a--- h--- a j----- a-- a p--- o- j----. +
Πού υπάρχει πλυντήριο; Wh--- i- t-- w------ m------? +
   
Έχω ένα πιάτο. I h--- a p----. +
Έχω ένα μαχαίρι, ένα πηρούνι και ένα κουτάλι. I h--- a k----- a f--- a-- a s----. +
Που υπάρχει αλάτι και πιπέρι; Wh--- i- t-- s--- a-- p-----? +
   

Το σώμα αντιδρά στην γλώσσα

Την γλώσσα την επεξεργάζεται ο εγκέφαλός μας. Όταν ακούμε ή διαβάζουμε, το μυαλό μας είναι ενεργό. Αυτό μπορεί να το μετρήσει κανείς με διάφορες μεθόδους. Αλλά δεν αντιδρά μόνο ο εγκέφαλός μας σε γλωσσικά ερεθίσματα. Οι νέες μελέτες δείχνουν ότι η ομιλία ενεργοποιεί και το σώμα μας. Το σώμα μας δουλεύει όταν ακούει ή διαβάζει συγκεκριμένες λέξεις. Πρόκειται κυρίως για λέξεις που περιγράφουν σωματικές αντιδράσεις. Η λέξη χαμόγελο αποτελεί ένα καλό παράδειγμα γι΄αυτό. Όταν διαβάζουμε αυτή τη λέξη, κινείται ο γελαστήριο μυς του προσώπου μας. Και στις αρνητικές λέξεις το αποτέλεσμα μπορεί να μετρηθεί. Ένα παράδειγμα γι΄αυτό είναι η λέξη πόνος . Όταν την διαβάζουμε, το σώμα μας δείχνει μια μικρή αντίδραση πόνου. Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε, ότι μιμούμαστε αυτά που διαβάζουμε ή ακούμε.

Όσο πιο ζωντανή είναι η γλώσσα, τόσο πιο έντονα αντιδρούμε σε αυτή. Μια ακριβής περιγραφή προκαλεί μια ισχυρή αντίδραση. Στα πλαίσια μιας μελέτης, μετρήθηκε η δραστηριότητα του σώματος. Στους συμμετέχοντες του πειράματος επιδείχθηκαν διάφορες λέξεις. Αυτές ήταν θετικές και αρνητικές λέξεις. Η έκφραση του προσώπου των συμμετεχόντων άλλαζε κατά την διάρκεια του τεστ. Υπήρχε εναλλαγή κινήσεων στο στόμα και στο μέτωπο. Αυτό αποδεικνύει ότι η επίδραση της γλώσσας στο σώμα μας είναι ισχυρή. Οι λέξεις είναι κάτι παραπάνω από ένα μέσο επικοινωνίας. Ο εγκέφαλός μας μετατρέπει τη γλώσσα σε γλώσσα του σώματος. Δεν έχει ερευνηθεί ακόμα, το πως αυτό λειτουργεί ακριβώς. Πιθανότατα όμως τα αποτελέσματα της έρευνας να έχουν συνέπειες. Οι γιατροί βρίσκονται σε συζητήσεις για τον καλύτερο τρόπο θεραπείας των ασθενών. Διότι πολλοί άνθρωποι, που είναι άρρωστοι, κάνουν θεραπείες μακροχρόνια. Και κατά την διάρκει αυτών, γίνονται πολλοί διάλογοι...
Μαντέψτε ποια είναι η γλώσσα!
Τα αμερικανικά _______ ανήκουν στις δυτικογερμανικές γλώσσες. Όπως και τα καναδικά _______, είναι μια βορειοαμερικανική ******ή διάλεκτος. Είναι η μητρική γλώσσα για περίπου 300 εκατομμύρια ανθρώπους. Έτσι είναι η παραλλαγή των ******ών που μιλιέται περισσότερο. Μοιάζει όμως πολύ με τα βρετανικά _______. Οι χρήστες των δύο παραλλαγών μπορούν να συνεννοηθούν συνήθως χωρίς προβλήματα. Μόνο όταν οι δύο συνομιλητές μιλούν βαριές διαλέκτους, η συνομιλία δυσκολεύει.

Αλλά υπάρχουν και μερικές εξέχουσες διαφορές μεταξύ των δύο παραλλαγών. Αυτές αφορούν πρωταρχικά την προφορά, το λεξιλόγιο και την ορθογραφία. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να διαφέρουν η γραμματική και η στίξη. Σε σύγκριση με τα βρετανικά _______ η σημαντικότητα των αμερικανικών ******ών αυξάνεται. Αυτό οφείλεται πάνω από όλα στην μεγάλη επιρροή της βορειοαμερικανικής βιομηχανίας κινηματογράφου και μουσικής. Αυτές εξάγουν τη γλώσσα τους εδώ και δεκαετίες σε όλον τον κόσμο. Ακόμη και η Ινδία και το Πακιστάν, πρώην βρετανικές αποικίες, υιοθετούν αμερικανισμούς … Μάθετε αμερικανικά _______, είναι η γλώσσα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο!