ελληνικά » αγγλικά UK   Γενική


99 [ενενήντα εννέα]

Γενική

-

+ 99 [ninety-nine]

+ Genitive

Κάνετε κλικ για να δείτε το κείμενο:   
ελληνικάEnglish UK
η γάτα της φίλης μου my g----------- c-t +
ο σκύλος του φίλου μου my b---------- d-g +
τα παιχνίδια των παιδιών μου my c--------- t--s +
   
Αυτό είναι το παλτό του συναδέλφου μου. Th-- i- m- c---------- o-------. +
Αυτό είναι το αυτοκίνητο της συναδέλφου μου. Th-- i- m- c---------- c--. +
Αυτή είναι η δουλειά των συναδέλφων μου. Th-- i- m- c---------- w---. +
   
Ξηλώθηκε το κουμπί από το πουκάμισο. Th- b----- f--- t-- s---- i- g---. +
Χάθηκε το κλειδί του γκαράζ. Th- g----- k-- i- g---. +
Ο υπολογιστής του αφεντικού χάλασε. Th- b---- c------- i- n-- w------. +
   
Ποιοι είναι οι γονείς του κοριτσιού; Wh- a-- t-- g----- p------? +
Πώς θα πάω στο σπίτι των γονιών της; Ho- d- I g-- t- h-- p------- h----? +
Το σπίτι είναι στο τέλος του δρόμου. Th- h---- i- a- t-- e-- o- t-- r---. +
   
Πώς λέγεται η πρωτεύουσα της Ελβετίας; Wh-- i- t-- n--- o- t-- c------ c--- o- S----------? +
Πώς λέγεται ο τίτλος του βιβλίου; Wh-- i- t-- t---- o- t-- b---? +
Πώς λέγονται τα παιδιά των γειτόνων; Wh-- a-- t-- n---- o- t-- n---------- / n--------- (a-.) c-------? +
   
Πότε είναι οι σχολικές διακοπές των παιδιών; Wh-- a-- t-- c--------- h-------? +
Πότε δέχεται ο γιατρός ραντεβού; Wh-- a-- t-- d------- c----------- t----? +
Ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας του μουσείου; Wh-- t--- i- t-- m----- o---? +
   

Καλύτερη συγκέντρωση=καλύτερη μάθηση

Όταν μελετάμε, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Όλη η προσοχή μας πρέπει να επικεντρώνεται σε ένα πράγμα. Η ικανότητα της συγκέντρωσης δεν είναι έμφυτη. Πρέπει να μάθουμε πρώτα, πώς να συγκεντρωνόμαστε. Αυτό συμβαίνει κυρίως στο νηπιαγωγείο ή στο σχολείο. Στην ηλικία των έξι χρονών τα παιδιά μπορούν να συγκεντρώνονται για περίπου 15 λεπτά. Οι έφηβοι των 14 ετών μπορούν να συγκεντρωθούν για τον διπλάσιο χρόνο. Η φάση της συγκέντρωσης των ενηλίκων διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Μετά από ένα ορισμένο διάστημα, η δυνατότητα της συγκέντρωσης ατονεί . Οι μαθητές χάνουν το ενδιαφέρον τους για την ύλη. Μπορεί επίσης να νιώσουν κουρασμένοι ή αγχωμένοι. Η μάθηση, έτσι, καθίσταται δυσκολότερη. Η μνήμη δεν μπορεί πλέον να αφομοιώσει την ύλη το ίδιο καλά.

Υπάρχουν όμως τρόποι για να αυξήσουμε την συγκέντρωσή μας! Είναι πολύ σημαντικό, να έχουμε κοιμηθεί καλά πριν το μάθημα. Όταν είμαστε κουρασμένοι μπορούμε να συγκεντρωθούμε μόνο για λίγο. Το μυαλό μας κάνει περισσότερα λάθη όταν είμαστε κουρασμένοι. Και τα συναισθήματά μας επηρεάζουν την συγκέντρωσή μας. Για να μάθουμε αποτελεσματικά, πρέπει να είμαστε σε μια ουδέτερη ψυχολογική κατάσταση. Τα πολλά θετικά ή αρνητικά συναισθήματα εμποδίζουν την επιτυχία μας στην μάθηση. Φυσικά, δεν μπορούμε πάντα να ελέγχουμε τα συναισθήματά μας. Μπορούμε όμως να προσπαθήσουμε, να τα αγνοούμε την ώρα της μάθησης. Για να είμαστε συγκεντρωμένοι, πρέπει να έχουμε διάθεση για μάθηση. Στη μάθηση πρέπει πάντα να έχουμε έναν στόχο στο μυαλό μας. Μόνο τότε ο εγκέφαλός μας είναι έτοιμος, για να συγκεντρωθεί. Σημαντικό ρόλο, για την καλή συγκέντρωση, παίζει ένα ήσυχο περιβάλλον. Επίσης: Την ώρα της μελέτης πρέπει να πίνουμε πολύ νερό, γιατί αυτό μας κρατά ξύπνιους. Όποιος τηρεί όλα αυτά με προσοχή, παραμέναι συγκεντρωμένος για περισσότερηώρα.
Μαντέψτε ποια είναι η γλώσσα!
Τα _______ είναι η μητρική γλώσσα περίπου 75 εκατομμυρίων ανθρώπων. Ανήκει στις δραβιδικές γλώσσες Τα _______ ομιλούνται κυρίως στη νοτιανατολική Ινδία. Μετά τα χίντι και τα μπενγκάλι είναι η περισσότερο διαδεδομένη γλώσσα στην Ινδία. Παλαιότερα, ο γραπτός και ο προφορικός λόγος των _______ ήταν τελείως διαφορετικοί. Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι ήταν 2 διαφορετικές γλώσσες. Μετά, η λόγια γλώσσα εκσυγχρονίσθηκε, ώστε σήμερα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθολικά.

Τα _______ διαχωρίζονται σε πολλές διαλέκτους, από τις οποίες οι βόρειες θεωρούνται ως οι πιο καθαρές. Η προφορά τους δεν είναι και τόσο απλή. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει κανείς να κάνει εξάσκηση με κάποιον, που τα ξέρει ως μητρική γλώσσα. Τα _______ γράφονται με τη δική τους ξεχωριστή γραφή. Είναι μια μεικτή γραφή, που περιέχει γράμματα και συλλαβική γραφή. Ένα χαρακτηριστικό της γραφής είναι οι πολλές στρογγυλές μορφές. Είναι τυπικές για τις γραφές της νότιας Ινδίας. Μάθετε _______, μπορεί να ανακαλύψετε πολλά!