македонски » черкеcки   Активности


13 [тринаесет]

Активности

-

13 [пшIыкIущы]
13 [pshIykIushhy]

IофшIэн лъэпкъхэр
IofshIjen ljepkhjer

13 [тринаесет]

Активности

-

13 [пшIыкIущы]
13 [pshIykIushhy]

IофшIэн лъэпкъхэр
IofshIjen ljepkhjer

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиадыгабзэ
Што прави Марта? Ма--- с--- ы------?
M----- s--- y---------?
Таа работи во канцеларија. Ащ о----- I-- щ----.
A--- o----- I-- s--------.
Таа работи на компјутер. Ар к---------- р------.
A- k----------- r---------.
   
Каде е Марта? Ма--- т--- щ--?
M----- t---- s----?
Во кино. Ки--- щ--.
K---- s----.
Таа гледа филм. Ар ф------ е----.
A- f------- e---.
   
Што прави Петар? Пё-- с--- ы------?
P---- s--- y---------?
Тој студира на универзитет. Ар у------------ щ----.
A- u------------ s--------.
Тој студира јазици. Ащ б----- з----------.
A--- b------- z------------.
   
Каде е Петар? Пё-- т--- щ--?
P---- t---- s----?
Во кафуле. Ка--- щ--.
K----- s----.
Тој пие кафе. Ар к--- е---.
A- k--- e---.
   
Каде сакаат да одат тие? Тэ-- к------ а--- я----?
T----- k------- a---- j-----?
На концерт. Ко-------.
K--------.
Тие со задоволство слушаат музика. Му----- е-------- а--- я----.
M------- e---------- a---- j-----.
   
Каде не сакаат да одат тие ? Ах-- т--- з---------- я--------?
A---- t--- z------------ j----------?
Во диско. Ди-------- а--.
D---------- a--.
Тие не танцуваат со задоволство. Ах-- к-------- я------.
A---- k-------- j--------.