македонски » черкеcки   Во природа


26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [тIокIырэ хырэ]
26 [tIokIyrje hyrje]

Природэм
Prirodjem

26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [тIокIырэ хырэ]
26 [tIokIyrje hyrje]

Природэм
Prirodjem

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиадыгабзэ
Ја гледаш ли кулата таму? Мо щ------ о-------?
M- s----------- o------?
Ја гледаш ли планината таму? Мо к-------- о-------?
M- k-------- o------?
Го гледаш ли селото таму? Мо к------- о-------?
M- k-------- o------?
   
Ја гледаш ли реката таму? Мо п------ о-------?
M- p----- o------?
Го гледаш ли мостот таму? Мо л-------- о-------?
M- l--------- o------?
Го гледаш ли езерото таму? Мо х------- о-------?
M- h------- o------?
   
Таа птица таму, ми се допаѓа. Мо б---- с--- р----.
M- b---- s--- r----.
Тоа дрво таму, ми се допаѓа. Мо ч----- с--- р----.
M- c----- s--- r----.
Тој камен овде, ми се допаѓа. Мы м----- с--- р----.
M- m----- s--- r----.
   
Тој парк таму, ми се допаѓа. Мо п----- с--- р----.
M- p----- s--- r----.
Таа градина таму, ми се допаѓа. Мо ч-------- с--- р----.
M- c--------- s--- r----.
Тоа цвеќе овде ми се допаѓа. Мы к--------- с--- р----.
M- k-------- s--- r----.
   
Мислам дека ова е убаво. Сы--------------- а- д---.
S------------------ a- d----.
Мислам дека ова е интересно. Сы--------------- а- г----------.
S------------------ a- g-----------.
Мислам дека ова е прекрасно. Сы--------------- а- х-------.
S------------------ a- h---------.
   
Мислам дека ова е грдо. Сы--------------- а- т--------.
S------------------ a- t---------.
Мислам дека ова е досадно. Сы--------------- а- з------.
S------------------ a- z--------.
Мислам дека ова е ужасно. Сы--------------- а- г----- (I--).
S------------------ a- g----- (I--).