македонски » черкеcки   Запознавање


3 [три]

Запознавање

-

3 [щы]
3 [shhy]

НэIуасэ зэфэхъун
NjeIuasje zjefjehun

3 [три]

Запознавање

-

3 [щы]
3 [shhy]

НэIуасэ зэфэхъун
NjeIuasje zjefjehun

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиадыгабзэ
Здраво! Сэ----
S-----!
Добар ден! Уи---- ш---
U------ s---!
Како си? Сы--- у---?
S----- u-----?
   
Доаѓате ли од Европа? Ев----- ш--------?
E------- s-------?
Доаѓате ли од Америка? Ам------ ш--------?
A-------- s-------?
Доаѓате ли од Азија? Аз--- ш--------?
A---- s-------?
   
Во кој хотел живеете? Та-- х-------- ш----------------?
T--- h------------ s-----------------?
Колку долго сте веќе овде? Сы- ф---- х----- м-- ш---------?
S-- f----- h--- m---- s------------?
Колку долго останувате? Сы- ф------ м-- ш--------?
S-- f-------- m---- s-------------?
   
Ви се допаѓа ли овде? Мы- ш---- р----?
M-- s---- r----?
Дали сте овде на одмор? Мы- г---------- ш------------?
M---- g----------- s-----------?
Посетете ме! Зэ----- с----- ш-----------
Z-------- s------- s--------!
   
Еве ја мојата адреса. Мы- с------.
M-- s------.
Ќе се видиме ли утре? Не-- т--------------?
N----- t-----------------?
Жал ми е, имам веќе нешто испланирано. Сы-- к---- а- с- н----- I----- с--.
S--- k--- a- s-- n------ I------ s--.
   
Чао! Хъ------
H-------!
Довидување! ШI---- т----------
S------- t-----------!
До наскоро! ШI---- т--------------
S-------- t----------------!