македонски » черкеcки   Разгледување на градот


42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [тIокIитIурэ тIурэ]
42 [tIokIitIurje tIurje]

Къэлэ экскурсиер
Kjelje jekskursier

42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [тIокIитIурэ тIурэ]
42 [tIokIitIurje tIurje]

Къэлэ экскурсиер
Kjelje jekskursier

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиадыгабзэ
Дали пазарот е отворен во недела? Тх------- м------ б------- м------?
T---------- m-------- b--------- m--------?
Дали саемот е отворен во понеделник? Бл--- м------ е--------- I-- е---?
B----- m-------- e--------- I-- e----?
Дали изложбата е отворена во вторник? Гъ---- м------ к--------------- р------------?
G----- m-------- k--------------- r------------?
   
Дали зоолошката градина е отворена во среда? Бэ--------- м------ з-------- з--------?
B------------- m-------- z-------- z--------?
Дали музејот е отворен во четврток? Мэ---- м------ м----- з--------?
M------- m-------- m----- z--------?
Дали галеријата е отворена во петок? Бэ-------- м------ г------- з--------?
B------------- m-------- g------- z--------?
   
Смее ли да се фотографира? Су--- т---- х-----?
S----- t---- h------?
Мора ли да се плати влез? ЧI-------- п----- щ---?
C------------ p------ s-----?
Колку чини влезот? ЧI--------- с-- ф----?
C------------- s-- f-----?
   
Има ли некаков попуст за групи? Ку---- к--------------?
K------ k--------------?
Има ли некаков попуст за деца? КI----------- к--------------?
K--------------- k--------------?
Има ли некаков попуст за студенти? Ст-------- к--------------?
S---------- k--------------?
   
Каква е оваа зграда? Мы- с-- у--?
M-- s-- u--?
Колку е стара оваа зграда? Мы у--- т----- ы-----?
M- u---- t------ y------?
Кој ја изградил оваа зграда? Мы у--- х-- з--------?
M- u---- h--- z---------?
   
Јас се интересирам за архитектура. Сэ а----------- с-------------.
S-- a------------ s---------------.
Јас се интересирам за уметност. Сэ и--------- с-------------.
S-- i---------- s---------------.
Јас се интересирам за сликарство. Сэ с---------- с-------------.
S-- s------------ s---------------.