македонски » черкеcки   Во дискотека


46 [четириесет и шест]

Во дискотека

-

46 [тIокIитIурэ хырэ]
46 [tIokIitIurje hyrje]

Дискотекэм
Diskotekjem

46 [четириесет и шест]

Во дискотека

-

46 [тIокIитIурэ хырэ]
46 [tIokIitIurje hyrje]

Дискотекэм
Diskotekjem

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиадыгабзэ
Дали е слободно ова место? Мы- д----- з- щ----?
M---- d------- z- s------?
Смеам ли да седнам покрај вас? Сы--------------- х-----?
S----------------- h------?
Со задоволство. Си-----.
S-------.
   
Како ви се допаѓа музиката? Му----- с-------- у--------?
M------- s------------ u--------?
Малку е прегласна. ТI---- л------.
T------ l-------.
Но групата свири сосема добро. Ау д----- к---------.
A- d----- k-------.
   
Често ли сте овде? Мы- б--- у-------?
M---- b----- u-------?
Не, ова е прв пат. Хь--- м-- а----.
H---- m-- a------.
Не сум бил / била овде никогаш. Мы- д---- з-------- с---------.
M---- d----- z--------- s-----------.
   
Танцувате ли? Ук------?
U-------?
Можеби подоцна. ТI---- ш---- а------ м----.
T------ s------- a------ m----.
Јас не умеам да танцувам така добро. Сэ д---- д---- с-------------.
S-- d---- d------ s--------------.
   
Тоа е сосема едноставно. Ар п------ д--.
A- p------- d---.
Јас ќе ви покажам. Сэ к---------------.
S-- k---------------.
Не, подобро друг пат. Хь--- е----- з------.
H---- e------ z--------.
   
Чекате ли некого? Зы----- у------?
Z------- u------?
Да, мојот пријател. Ар-- с---------- (с-------).
A--- s----------- (s--------).
Еве го позади, доаѓа! Ма-- к-------
M--- k-----!