македонски » черкеcки   Активности за време на одморот


48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [тIокIитIурэ ирэ]
48 [tIokIitIurje irje]

Зыгъэпсэфыгъом
Zygjepsjefygom

48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [тIокIитIурэ ирэ]
48 [tIokIitIurje irje]

Зыгъэпсэфыгъом
Zygjepsjefygom

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиадыгабзэ
Дали е чиста плажата? Ты------------- к-----?
T--------------- k----?
Може ли човек таму да плива? Зы----------------- щ---?
Z--------------------- s-----?
Не ли е опасно, таму да се плива? Зы--------------- щ--------?
Z------------------- s---------?
   
Може ли овде да се изнајми чадор за сонце? Щэ--- м-- х----- щ------ п----------?
S------- m---- h------ s---------- p------------?
Може ли овде да се изнајми лежалка? Ше----- х----- м-- щ------ п----------?
S------- h------ m---- s---------- p------------?
Може ли овде да се изнајми чамец? Къ----- м-- х----- щ------ п----------?
K----- m---- h------ s---------- p------------?
   
Би сакал / сакала да сурфам. Сэ с------ с--- с----------.
S-- s------- s---- s---------.
Би сакал / сакала да нуркам. Сэ п--------- с----- с----------.
S-- p---------- s------- s---------.
Би сакал / сакала да скијам на вода. Сэ п-- п-------- с----- с----------.
S-- p-- p-------- s----- s---------.
   
Може ли да се изнајми даска за сурфање? Сё----- п-------- х----- п---- п----------?
S------- p------- h------ p------ p------------?
Може ли да се изнајми опрема за нуркање? Пс- ч---- ш-------- х----- п---- п----------?
P-- c----- s----------- h------ p------ p------------?
Може ли да се изнајмат скии за вода? Пс- п-------- х----- п---- п----------?
P-- p-------- h------ p------ p------------?
   
Јас сум почетник. Сэ е---------------- с----.
S-- e------------------- s--------.
Јас сум средно-добар / добра. Сэ т----- с---------.
S-- t------ s-----------.
Јас веќе добро се снаоѓам. Сэ а- д----- с----------------.
S-- a--- d----- s---------------.
   
Каде е ски лифтот? Пц--------- л----- т--- щ---?
P--------- l----- t---- s-----?
Имаш ли скии со себе? Пц------- к---------------?
P-------- k----------------?
Имаш ли скијачки чевли со себе? Пц---- щ--------- к---------------?
P---- s----------- k----------------?