македонски » черкеcки   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

+ 5 [тфы]5 [tfy]

+ Хэгъэгухэр ыкIи бзэхэрHjegjeguhjer ykIi bzjehjer

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [тфы]
5 [tfy]

Хэгъэгухэр ыкIи бзэхэр
Hjegjeguhjer ykIi bzjehjer

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиадыгабзэ
Џон е од Лондон. Дж-- Л----- щ--.
D---- L----- s------.
+
Лондон се наоѓа во Англија. Ло---- И--------- щ--.
L----- I---------- s----.
+
Тој зборува англиски. Ар (х--------) и-------------- м-------.
A- (h-----) i----------------- m-----------.
+
   
Марија е од Мадрид. Ма--- М----- щ--.
M---- M----- s------.
+
Мадрид се наоѓа во Шпанија. Ма---- И------- щ--.
M----- I------- s----.
+
Таа зборува шпански. Ар (б--------) и----------- м-------.
A- (b------) i------------- m-----------.
+
   
Петар и Марта се од Берлин. Пё---- М------ Б----- щ----.
P------- M-------- B----- s--------.
+
Берлин се наоѓа во Германија. Бе---- Г-------- щ--.
B----- G-------- s----.
+
Зборувате ли вие двајцата германски? Шъ----- н----------- ш--------?
S------ n-------------- s----------?
+
   
Лондон е главен град. Ло---- к---- ш-----.
L----- k----- s-----.
+
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. Ма----- Б------ а---- к---- ш-------.
M------ B------ a----- k----- s--------.
+
Главните градови се големи и бучни. Къ------------- и--- ы--- б-------.
K----------------- i--- y--- b-------.
+
   
Франција се наоѓа во Европа. Фр------ Е------ щ--.
F------- E------- s----.
+
Египет се наоѓа во Африка. Мы--- А------ щ--.
M---- A------- s----.
+
Јапонија се наоѓа во Азија. Яп----- А---- щ--.
J------- A---- s----.
+
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. Ка----- Т---- А------- щ--.
K------- T---- A-------- s----.
+
Панама се наоѓа во Средна Америка. Па----- Г---- А------- щ--.
P------- G------ A-------- s----.
+
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. Бр------- К----- А------- щ--.
B-------- K----- A-------- s----.
+