македонски » черкеcки   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [шъэныкъорэ бгъурэ]
59 [shjenykorje bgurje]

Почтэм
Pochtjem

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [шъэныкъорэ бгъурэ]
59 [shjenykorje bgurje]

Почтэм
Pochtjem

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиадыгабзэ
Каде е најблиската пошта? Ан--- п---- б------ т--- щ--?
A---- p------ b------ t---- s----?
Далеку ли е до најблиската пошта? Ан--- п--------- б------ ч----?
A---- p------------- b------ c------?
Каде е најблиското поштенско сандаче? Ан--- п---- п------ б------ т--- щ--?
A---- p------ p------ b------ t---- s----?
   
Ми требаат неколку поштенски марки. По--- м---- з---- с--------.
P------ m----- z----- s---------.
За една картичка и едно писмо. От-------- п------- а---.
O---------- p-------- a---.
Колку чини поштарината за Америка? Ам------ н-- п---- у---- т-----?
A-------- n--- p------ u----- t------?
   
Колку е тежок пакетот? Бг--------- т----- к---------?
B------------ t------ k-------------?
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Мы- а----------- с------- с---------?
M-- a-------------- s--------- s-----------?
Колку долго трае, додека да пристигне? Мы- т-------- н-----?
M-- t---------- n--------?
   
Каде можам да телефонирам? Тэ-- т--------- с--------- с----------?
T----- t---------- s----------- s------------?
Каде е следната телефонска говорница? Те----- у-- ц------ а---- б------ т--- щ--?
T------ u--- c------ a---- b------ t---- s----?
Имате ли телефонски картички? Те----- к------- ш-----?
T------ k--------- s-----?
   
Имате ли телефонски именик? Те-------- з---- т---- ш-----?
T---------- z----- t--- s-----?
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Ав------ и--- ш-----?
A------- i--- s-----?
Само момент, да проверам. ТI---- д--- к------ м--- с----------.
T------ d----- k------ m--- s----------.
   
Линијата е секогаш зафатена. КI----. А----- р---- м--------.
K------. A------ r----- m------------.
Кој број го биравте? Сы- ф--- н----- у----------?
S-- f----- n----- u----------?
Најпрво морате да изберете нула. Ап- н--- и--- ф---
A--- n--- i--- f--!