македонски » африкански   Лица


1 [еден]

Лица

-

+ 1 [een]

+ Persone

1 [еден]

Лица

-

1 [een]

Persone

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
jас ek +
jас и ти ek e- jy +
ние двајцата on- a---i +
   
тој hy +
тој и таа hy e- sy +
тие двајцата hu--- a---i +
   
маж di- m-n +
жена di- v--u +
дете di- k--d +
   
една фамилија ’n f-----e +
мојата фамилија my f-----e +
Мојата фамилија е овде. My f------ i- h---. +
   
Јас сум овде. Ek i- h---. +
Ти си овде. Jy i- h---. +
Тој е овде и таа е овде. Hy i- h--- e- s- i- h---. +
   
Ние сме овде. On- i- h---. +
Вие сте овде. Ju--- i- h---. +
Тие сите се овде. Hu--- i- a---- h---. +