македонски » африкански   Прилози


100 [сто]

Прилози

-

100 [een honderd]

Bywoorde

100 [сто]

Прилози

-

100 [een honderd]

Bywoorde

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
веќе еднаш – никогаш досега Al v-------- – n-- n---t
Дали веќе сте биле во Берлин? Wa- u a- v-------- i- B-----?
Не, никогаш досега. / Не, сеуште не. Ne-- n-- n---- n--.
   
некој – никој ie---- – n-----d
Познавате ли овде некој? Ke- u i----- h---?
Не, не познавам никого. Ne-- e- k-- n------ h--- n--.
   
уште – не повеќе no- – n--- m--- n-e
Ќе останете ли уште долго овде? Ga-- u n-- l--- h--- b--?
Не, јас не останувам повеќе тука. Ne-- e- g--- n-- v--- l----- h--- b-- n--.
   
уште нешто – ништо повеќе no- i--- – n--- m--- n-e
Сакате ли да се напиете уште нешто? Wi- u n-- i--- d----?
Не, јас не сакам ништо повеќе. Ne-- e- w-- n--- m--- h- n--.
   
веќе нешто – сеуште ништо al i--- – n-- n--s
Јадевте ли веќе нешто? He- u a- i--- g----?
Не, јас сеуште немам јадено ништо. Ne-- e- h-- n-- n--- g---- n--.
   
уште некој – никој повеќе no- i----- – n------ m--r
Сака ли уште некој кафе? Wi- n-- i----- k----- h-?
Не, никој повеќе. Ne-- n------ m--- n--.