македонски » африкански   Месеци


11 [единаесет]

Месеци

-

11 [elf]

Maande

11 [единаесет]

Месеци

-

11 [elf]

Maande

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
јануари Ja-----e
февруари Fe------e
март Ma--t
   
април Ap--l
мај Mei
јуни Ju--e
   
Ова се шест месеци. Di- i- s-- m-----.
јануари, февруари, март, Ja------- F--------- M----,
април, мај и јуни. Ap---- M-- e- J----.
   
јули Ju--e
август Au-----s
септември Se------r
   
октомври Ok----r
ноември No-----r
декември De-----r
   
Ова се исто така шест месеци. Di- i- o-- s-- m-----.
јули, август, септември Ju---- A-------- S--------,
октомври, ноември, декември. Ok------ N-------- D-------.