македонски » африкански   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

+ 12 [twaalf]

+ Drinkgoed / verversings

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [twaalf]

Drinkgoed / verversings

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Јас пијам чај. Ek d---- t--. +
Јас пијам кафе. Ek d---- k-----. +
Јас пијам минерална вода. Ek d---- m------------. +
   
Пиеш ли чај со лимон? Dr--- j- t-- m-- s---------? +
Пиеш ли кафе со шеќер? Dr--- j- k----- m-- s-----? +
Пиеш ли вода со мраз? Dr--- j- w---- m-- y-? +
   
Овде има забава. Da-- i- ’- p-------- h---. +
Луѓето пијат шампањско. Di- m---- d---- s--------. +
Луѓето пијат вино и пиво. Di- m---- d---- w-- e- b---. +
   
Пиеш ли алкохол? Dr--- j- a------? +
Пиеш ли виски? Dr--- j- w-----? +
Пиеш ли кола со рум? Dr--- j- c--- m-- r--? +
   
Јас не сакам шампањско. Ek h-- n-- v-- s-------- n--. +
Јас не сакам вино. Ek h-- n-- v-- w-- n--. +
Јас не сакам пиво. Ek h-- n-- v-- b--- n--. +
   
Бебето сака млеко. Di- b--- h-- v-- m---. +
Детето сака какао и сок од јаболко. Di- k--- h-- v-- s------------ e- a-------. +
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. Di- v--- h-- v-- l-------- e- p--------. +