македонски » африкански   Активности


13 [тринаесет]

Активности

-

+ 13 [dertien]

+ Aktiwiteite

13 [тринаесет]

Активности

-

13 [dertien]

Aktiwiteite

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиAfrikaans
Што прави Марта? Wa- d--- / m--- M-----? +
Таа работи во канцеларија. Sy w--- o- k------. +
Таа работи на компјутер. Sy w--- o- ’- r-------. +
   
Каде е Марта? Wa-- i- M-----? +
Во кино. In d-- b-------. +
Таа гледа филм. Sy k-- ’- r-------. +
   
Што прави Петар? Wa- d--- P----? +
Тој студира на универзитет. Hy s------ b- d-- u-----------. +
Тој студира јазици. Hy s------ t---. +
   
Каде е Петар? Wa-- i- P----? +
Во кафуле. In d-- k----. +
Тој пие кафе. Hy d---- k-----. +
   
Каде сакаат да одат тие? Wa------ g--- h---- g----? +
На концерт. Na ’- k------. +
Тие со задоволство слушаат музика. Hu--- l------ g---- m-----. +
   
Каде не сакаат да одат тие? Wa------ g--- h---- n-- g---- n--? +
Во диско. Na d-- d----. +
Тие не танцуваат со задоволство. Hu--- d--- n-- g---- n--. +